avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Actualizarea datelor la cererea bancilor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Actualizarea datelor la cererea bancilor

Buna ziua!
Am o problema referitoare la actualizarea datelor membrilor fondatori ai unei asociatii, cu 21 de membri fondatori, infiintata in anul 1990. Dintre acesti membri, din cate inteleg, nu au si nu au avut vreo atributie speciala decat 3 dintre ei (care au atributii in conducerea asociatiei). Cu toate acestea, banca doreste actualizarea situatiei tuturor membrilor fondatori (si asta destul de des). Problema este ca mai bine de jumatate dintre acesti membri sunt imprastiati in diferite parti ale lumii (SUA, Canada, Africa etc.), fiind foarte dificil sa actualizam mereu datele acestor membri.
Exista vreo posibilitate legala de a evita aceasta actualizare a datelor, cum ar fi retragerea lor? Daca da, are vreo relevanta juridica faptul ca asociatia ar ramane, practic, fara membri fondatori?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:53, 18 Octombrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
banca nu are dreptul sa ceara date despre fondatori, ci despre cine sunt membri ACUM. Lista actuala de membri. Ca unii fondatori au ramas membri in continuare - atunci da, va obliga legea sa le aveti datele la zi, copie de act de identitate.... daca nu le mai puteti obtine pentru ca de fapt nu mai aveti contact cu acei fondatori, va trebui sa ii eliminati din calitatea de membru si sa ramana doar fondatori....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un membru fondator nu-si mai exercita aceasta calitate. Adriana Balanica Adriana Balanica Bună ziua! Sunt presedinta unui ONG cu 3 membrii fondatori mentionați atat in Statut cat si in Actului Constitutiv al asociatiei. Unul dintre membrii ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale Offset Offset Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am infiintat o Asociatie ONG in decembrie 2020, 3 membrii fondatori. Acum, unul din membrii fondatori ... (vezi toată discuția)
Demisie membru fondator ong Radu_Lucian Radu_Lucian Buna ziua, Sunt membru fondator al unui ONG, in cazul in care vreau sa ma rup de acest ONG ce ar trebui sa fac si as vrea sa mai stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)