avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Site web platit dar nereceptionat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Site web platit dar nereceptionat

Buna ziua! In luna iunie am contractat o firma pentru executia unui site web. Am semnat un contract si mi-au trimis o oferta detaliata cu toate serviciile de care voi beneficia. Am plati avans jumatate din suma, si au inceput lucrul. Pe parcurs s-au dovedit a fi neseriosi si total nepregatiti pentru ceea ce au spus ca fac. Desi in contract scria ca site-ul va fi gata in 4-5 zile, nici la inceputul lu septembrie nu era gata. Cu toate acestea, eu, inca fiind de buna credinta, am achitat toata suma. Dupa acel moment nu s-a mai lucrat la site. Am vorbit cu ei, si cineva a spus ca imi va rambursa suma. A doua zi altcineva m-a sunat si mi-a spus ca ei au lucrat la acel site si ca nu imi dau banii inapoi intrucat este dorinta mea de nu mai colabora cu ei, Din acel moment nu am mai primit nici un raspuns, site-ul nu s-a finalizat, iar dupa ce le-am scris ca inteleg ca ei sunt multumiti de acel produs, si ii voi promova intens cu acel site, au sters si site-ul. Am facut sesizare la anpc si dupa 3 saptamani inca nu am nici un raspuns. Am facut la anaf si mi-au raspuns sa fac sesizare la politie sa anpc. La politie inca nu am facut sesizare, ca nu stiu cum sa fac asta. As dori sa stiu, daca pot sa mai fac si altceva, si mai ales daca am vreo sansa sa imi recuperez banii.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
I.Monica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:47, 29 Septembrie 2021
Buna ziua, va recomand sa incepeti prin a-i notifica pe prestatori cu privire la restituirea sumelor achitate de dvs. Daca nu se conformeaza, aveti posibilitatea fie de a intenta o actiune civila prin care sa solicitati recuperarea sumelor, fie o plangere penala, fiecare demers cu avantajele si dezavantajele lui. Cel mai bine ar fi sa va sfatuiti cu un avocat care sa va indrume exact pentru varianta cea mai optima pentru dvs. in functie de situatia concreta rezultata din probe.
I-am notificat. Am conversatiile pe mail. Inclusiv raspunsul initial in care mi se spune ca vor fi rambursati banii dar si cel de-al doilea raspuns ca nu vor fi rambursati. Toate acestea au fost trimise si la ANPC. De la ANPC ar fi trebuit sa primesc un raspuns in 14 zile, dar nu s-a intamplat. Sa mai astept? Ce ar putea ei sa faca concret? Ii poate obliga in vreun fel sa restiutie banii? In ceea pe priveste intentarea unui proces nu imi surade, suma platita este de 1000 lei si nu stiu daca se justifica sa mai investesc bani si timp pentru recuperarea acestei sume.
Anpc-ul da sanctiuni sub forma de amenda prestatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare anticipata ...sau nu ??? Gaiu Tudorel Gaiu Tudorel In data de 19.11.2010 , am rambursat anticipat un credit pe care l-am contractat in urma cu 2 ani . Am platit la banca suma de 20034 ron , dupa care m-i sa ... (vezi toată discuția)
Telekom mi-a incasat de doua ori factura fara acordul meu sierra sierra As vrea sa stiu care sunt legile pe baza carora pot actiona in judecata compania Telekom. S-au intamplat urmatoarele. La sfarsitul lunii noiembrie am platit ... (vezi toată discuția)
Retinere ramburs de curier fara drept? Madval90 Madval90 Am si eu o intrebare la dvs daca imi permiteti. Pe data de 27.04 am trimis unui client un colet prin intermediul unei firme de curierat in urma unei ... (vezi toată discuția)