avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces verbal de contraventie - comunicarea la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces verbal de contraventie - comunicarea la domiciliu

Buna ziua! Am facut singur o contestatie in instanță asupra unui Proces verbal de contraventie (de care am aflat de la Directia taxe si impozite), dar judecatorul a considerat ca nu a fost depusa in termenul legal si am pierdut procesul. Pentru Apel, am discutat cu un avocat si mi-a depus o contestatie in care s-a cerut in mod expres repunerea in termen, dar judecatorul a respins cererea si am pierdut si la Apel. Cum este posibil ca judecatorii sa considere ca procedura de instiintare a PV-ului a fost facuta corect indiferent de orice aspect si sa sfideze faptul ca am depus la dosar un document de la Administratia de locatari prin care se observa clar ca in perioada in care s-a facut comunicarea la domiciliu eu am lipsit de la domiciliu in interes de serviciu,astfel fiind scos de la intretinere? Cumva trebuia sa funcționeze telepatia si nu a mers....? Va rog, mai exista vreo cale de atac? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Suparat2020 , utilizator 18:56, 3 Octombrie 2021
Nu există nici o altă cale de atac iviabila (,șansele sunt infime în căile de atac extraordinare )cererea de repunere în termen ar fi trebuit facuta de la inceput,din punctul meu de vedere în apel degeaba ati apelat la av era tarziu.
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge cererea de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale ca inadmisibilă. Respinge apelul ca nefondat. Păstrează sent.civ.nr.......ca legală şi temeinică. Definitivă.

Va rog, ce-mi puteti spune despre faptul ca nu s-a luat in considerare documentul ca am lipsit de la domiciliu in acea perioada de comunicarea pv-ului? Nu era un motiv intemeiat? A fost depus la dosar de la bun inceput. Mulțumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu există nici o altă cale de atac iviabila (,șansele sunt infime în căile de atac extraordinare )cererea de repunere în termen ar fi trebuit facuta de la inceput,din punctul meu de vedere în apel degeaba ati apelat la av era tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e calea de atac? Just-drept Just-drept Cineva din familie a avut un proces la Curtea de Apel, judecat de catre judecatorul de camera preliminara. In urma judecatii, judecatorul a respins ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare dragosdragos1991 dragosdragos1991 imi spuneti si mie va rog ce inseamna in termeni mai populari???va multumesc... Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Tichete masa- sanatate ContSters378881 ContSters378881 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns... Sindicatul Sanitas din Spitalul de Urgenta Alexandria a dat in judecata Spitalul pt tichetele de masa. Din ... (vezi toată discuția)