avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost anulat cred permisul auto pentru consum de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost anulat cred permisul auto pentru consum de substanțe ...

Mi-a fost anulat cred permisul auto pentru consum de substanțe psihoactive . Ce sa fac ? O trecut deja 5 luni și nu am primit nici o informație
Sa iau un avocat sa cer urgentarea cazului sau ce e de făcut?
Mulțumesc
Permisul se anulează la momentul condamnării definitive. Momentan aveți dreptul de a conduce suspendat.
Durează. Pentru celeritate ar fi indicat să achitați dvs. contravaloarea probelor biologice și să apelați la un avocat.
Buna ziua,

Permisul este retinut pe perioada cercetarile penale.

In cazul articolului 83 din Codul penal, acesta nu este anulat. ci opereaza suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice,vreme de 90 de zile.

In cazul suspendarii sub supraveghere, redobandirea are loc in termen de 1 an, ce curge de la ramanerea definitiva a amenzii penale.

In cazul amenzii penale, redobandirea are loc in termen de 6 luni, de la data platii amenzii penale, ori de la stingerea ei,in orice alta modalitate, prevazuta de lege.

Uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa, cu 1/ 3, conform art. 398, alin .10, din Codul de procedura penala.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , noaptea trecuta am fost prins la volan sub influenta ... Mlv07 Mlv07 Buna seara , Noaptea trecuta am fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice ,la etilotest am avut 0,50. In drum spre spital ptr recoltare probe de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mi-au venit analizele toxicologice Alexbz34@gmail.com Alexbz34@gmail.com Analizele în sange miau venit pentru thc 0.01 in urină si in sânge 0.50 canabinoizi a sanse sa scap cu permisul tin sa spun ca am fumat o țigare si ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis / accident Sergiu8969 Sergiu8969 Buna ziua .! Am avut un accident rutier nu grav , fara persoane ranite , eu nu detin permis de conducere , la fata locului nu a fost nici un organ de politie ... (vezi toată discuția)