avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, sotia mea a fost anuntata zilele acestea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, sotia mea a fost anuntata zilele acestea telefonic ...

Buna ziua, sotia mea a fost anuntata zilele acestea telefonic de catre un domn foarte agresiv verbal ca dansa, a facut un imprumut in anul 2008 la o casa de ajutor reciproc in Bucuresti si ca nu a achitat respectivul imprumut in valoare de 15000 lei, la care se adauga penalitatile de atunci pana in prezent. Ne-am interesat din nou tot telefonic la respectiva institutie si am aflat ca exista si doi giranti pe care sotia mea nu ii cunoaste, la acest imprumut. Noi nu am fost niciodata instintati telefonic sau prin alte metode despre acest imprumut. Sotia lucreaza la acelasi loc de munca din anul 2002 unde nu a primit niciodata vreo instintare despre acest imprumut. Am mai aflat ca creditul este din luna 08/2008 si a fost facuta o singura plata de 600 lei in luna 11/2009 de atunci absolut nimic. Se pare ca cineva a avut acces la o copie de buletin a sotiei si a facut acest imprumut. Ce este ciudat ca dupa 13 ani ne-a sunat cineva si ne trage la raspundere pentru acest lucru. Inca o sesizare la acest imprumut este faptul ca pe cererea de imprumut nu apare locul de munca al sotiei iar nr de telefon era trecut gresit. Cei de la respectivul CAR sustin ca, contabila sefa de la momentul acordarii imprumutului, care surprinzator este si una dintre girantele creditului a decedat acum 2 luni si astfel s=au gasit niste astfel de dosare de imprumut printre care si cel al sotiei mele.
Din ce am cautat pe internet am descoperit ca la astfel de imprumuturi exista o comisie de cenzori care verifica anual imprumuturile si problemele legate de rambursare, iar pe noi timp de 13 ani nu ne-a verficat,somat,instintat absolut nimeni. Daca se poate sa ne raspundeti si eventual sa ne indrumati in demersurile ulterioare.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av Popa Alexandru , Avocat 08:32, 8 Octombrie 2021
Sfatul meu este sa faceti plangere penala pentru hartuire, fals in acte...
Mergeti la politie si povestiti toate acestea, le datii si numarul dupa acre ati fost sunat...
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici un demers, suma datorate e de mult prescrisa,ssanu cumva să achitați un leu pt ca se schimba datele problemei.Sa va actioneze in judecata dacă au dreptate,acte,temei legal,dar nu o sa fie cazul,cineva vrea să acopere o gaură si incearca sa va convinge să platiti de bunavoie..
Va multumesc frumos pentru raspuns, vom tine cont de cele spuse de dvs si speram sa nu apara alte probleme.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Nu intreprindeti absolut nici un demers si nu achitati nimic. Contractele de imprumut cu IFN-urile sunt titluri executorii. Probabil o sa il puna in executare, insa sumele de bani solicitate sunt de mult prescrise. In cazul in care se pune contractul in executare o sa fie nevoie sa formulati o contestatie la executare in care o sa invocati prescriptia. Termenul de formulare a contestatiei este de 15 zile de la data cand vi se comunica actele de executare de catre executorul judecatoresc. Daca luati la cunostinta de continutul contractului de imprumut inainte de primirea actelor de la executor este necesara formularea unei plangeri penale pentru fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Nu va faceti probleme ca se rezolva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte mihaela_c_l mihaela_c_l Buna ziua. Luni am primit o comunicare de la un birou de executor judiciar conform careia cumnatul meu – fratele sotului – a introdus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Falsuri ContSters129185 ContSters129185 Fara voia mea am devenit girant la un CAR, unde un fost coleg a facut un imprumut, folosind adeverinta falsa de venit, copie dupa C.I.,datele mele personale si ... (vezi toată discuția)
Proprire salariu mary7 mary7 Un executor judecatoresc poate sa puna proprire pe salariu si sotului si sotiei pentru acelasi debit cind titularul imprumutului a fost sotul si sotia era ... (vezi toată discuția)