avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pt un angajat la SRL, pt care firma plateste si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pt un angajat la SRL, pt care firma plateste si vireaza asigurari ...

Pt un angajat la SRL, pt care firma plateste si vireaza asigurari de sanatate, lunar, din 2005, CUM SE POATE INCHEIA, CONTRCT DIRECT CU CASA DE ASIGURARI DE SANATATE, PENTRU INDEMNIZATII DE CONCEDIU MEDICAL?
SALARIATA ESTE IN PREZENT IN CM PT CANCER LA SAN.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 9 Octombrie 2021
De ce sa mai incheiati un contract daca doamna este in Concediu medical?
Si in Concediul medical esti asigurat.
Vrea sa inceteze activitatea, cu acordul partilor. Este si administrator la firma proprie, unde nu este angajata. Cum se poate incheia contract cu Casa de asigurari de sanatate, pe suma maxima pt indemnizatie concedii medicale,
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru persoanele care au avut calitatea de salariat calitatea de asigurat inceteaza in termen de 3 luni de la data încetării raporturilor de muncă/serviciu.

2. Persoanele fizice prevazute la art. 1 alin (2) din OUG 158/2005 pot opta pentru a încheia un contract de asigurare facultativ pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate (Anexa 2 din Ordinul 15/2018/1311/2017) cu casa de asigurări de sănătate la care sunt luate în evidență ca persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate (conf. Legii 95/2006) în baza declarației fiscale depuse în vederea plății contribuției de asigurări sociale de sănătate, potrivit art. 170 alin. (1), art. 174 alin. (6) și art. 180 alin. (2) si (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, și să plătească lunar contribuția prevăzută la art. 3 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un pfa pe cod caen 7022 din aprilie 2021 pentru ... Mitiu Roxana Mitiu Roxana Buna ziua! Am un PFA pe cod caen 7022 din aprilie 2021 pentru care plătesc asigurarea de sănătate. Între timp am rămas însărcinată si in baza legii ... (vezi toată discuția)
Recuperare c/v concediu medical Negru Rodica Negru Rodica Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am intalnit pana acum si v-as ruga sa ma ajutati.Cu data de 01.10 am angajat o persoana cu domiciliul stabil in alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna ... mopy mopy Buna ziua. Am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna care mi-a trimis certificat medical pentru concediu de maternitate. ea este angajata si la ... (vezi toată discuția)