avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cu ceva timp în urma am cumparat un teren, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cu ceva timp în urma am cumparat un teren, pentru ...

Buna ziua!

Cu ceva timp în urma am cumparat un teren, pentru a putea construi o cabana.... înainte sa cumpăr terenul am verificat dacă terenul este intravilan (terenul verificat la cadastru totul inregula apare înregistrat intravilan în cartea funciara, cu titlu de proprietate în intravilan) am cumparat terenul. După ce l-am trecut pe numele meu, m-am hotărât sa depun proiectul la primarie pentru a primi autorizați de lucru.... răspunsul a venit nefavorabile pentru faptul ca terenul este trecut la primarie extravilan și nu am dreptul sa construiesc.

La cerea unor informații la primarie cum as putea sa rezolv aceasta problema.... m-au sfătuit sa găsesc un arhitect sa-mi fac un nou PUZ. Am apel la un arhitect sa-mi faca PUZ-ul și în demersul depunerii de dosar, dânsul a facut cererea de urbanism din care aceasta a venit la fel nefavorabilă pentru faptul ca lucrările de construcție propuse nu se încadrează excepțiile reglementate de art.II alin.(1) din legea nr.86/2014.

Ma între cum ii posibil sa ai documentele necesare sa dovedești lega ca terenul este intravilan, actele refăcute de fostul proprietar în anul 2016 și cumparat de mine anul acesta.... Va rog frumos, ma puteți ajuta cu un sfat ce ar trebui sa fac sa reușesc sa rezolv problema aceasta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:35, 12 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce categorie de folosință are în cf actualizat și în certificatul de urbanism?
Categorie de folosință, Feneata. Teren intravilan CF.

În certificatul de urbanism apare extravilan, fanteata.

Multumesc!


Andrada Dobocan a scris:

Ce categorie de folosință are în cf actualizat și în certificatul de urbanism?

Categoriile de folosință faneata, pajiște, pășune nu se pot modifica în curți construcții astfel încât terenul sa devina construibil.
statutul de intravilan sau extravilan e decis de Consiliul Local, care se întâlnește destul de des.
Documentul care atesta cu certitudine statutul terenului la data vânzării este Certificatul Fiscal, eliberat de primărie pentru vânzare.
La OCPI statutul este cel valabil la data ultimei înregistrări, care poate fi la 1900.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Trecere teren intravila pasune in teren construibil giorgio19 giorgio19 Buna ziua, Am cumparat si eu 2000 mp de teren intravilan , iar la categoria de folosinta este trecuta pasune, Mentinez ca am cadastu,carte ... (vezi toată discuția)
Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)