avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Locuiesc in strainatate si nu am nici un act romanesc ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Locuiesc in strainatate si nu am nici un act romanesc valabil ...

Locuiesc in strainatate si nu am nici un act romanesc valabil in afara de certificat de nastere care poate dovedi ca sunt cetatean roman (cel putin asa pare logic). Pasaportul si buletinul sunt expirate si tocmai am aflat ca pt a le reface ma costa cam 2.000 Euro ca sa inscriu/transcriu divortul din strainatate in Ro.
Intrebarea mea este: in mod legal, pot sa ma identific cu pasaport strain (USA) pentru
1) acceptare de succesiune in RO (cineva de pe forum spunea ca pot accepta cu pasaport strain)
2) preluare si vanzare de casa (in urma succesiunii) ?
Pentru ce mi-ar trebui neaparat buletin romanesc daca singurul lucru ce am de facut in RO e sa inchei transactiile cu casa parintilor?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 13 Octombrie 2021
Pasaportul face dovada identității, cetățeniei, calității, precum și a dreptului titularului de a călători în străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pt mostenire pt cetatean cu domiciliul in strainatate Mihamc Mihamc Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in USA (cetatenie dubla). Pentru a prelua mostenire din Romania care sunt actele minime de care am nevoie? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Fantastic!!! deea_lex deea_lex Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata.... Strangem ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)