avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Negocierea dintre doua societati comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Negocierea dintre doua societati comerciale

Buna ziua
Am o intrebare pe o chestiune formala dar ma bazez pe experienta dumnevoastra.
Sunt arhitect fara drept de semnatura si datorita unei oportunitati intentionez sa infiintez un SRL si sa ma asociez cu un arhitect cu drept de semnatura pentru a realiza impreuna un proiect.
Nu am experienta in astfel de negocieri, ma puteti sfatui in principiu cam in ce raport se imparte un profit intre doi asociati intr-o speta similara avand in vedere ca eu vin cu clientul/proiectul dar in acelasi timp am nevoie de colaborarea si indrumarea unui asociat cu drept de semnatura.
Ar trebui sa incep de la 50%-50% ? Stiu ca procentul poate varia si in functie de implicarea efectiva in proiect. Daca presupunem ca implicarea in proiect este relativ egala? Dar intr-o situatie ipotetica (probabil nu in cazul acesta) in care eu doar as veni cu un proiect fara sa ma implic deci as fi un fel de business developer in general cam la ce nivel al comisioanelor se discuta?
Multumesc!
Se face un contract de colaboare pe termen determinat intre doua persoane juridice iar aceasta se numeste tot asociere in participatiune? Ramane valabila intrebarea cu distributia veniturilor rezultate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2021
Constantinesis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partener de afaceri redcom redcom Salut, Daca vreau sa caut un partener de afaceri, ce ar trebui sa cer de la unul? Dar daca mi s-ar propune o asociere pentru un business sau un parteneriat, ... (vezi toată discuția)
Asociere cu un business angels adelyna23 adelyna23 Am un proiect de afacere si am gasit un finantator de tip business angels. Suntem la faza de negocieri si nu stiu din punct de vedere juridic in acte cum ... (vezi toată discuția)
Asocierea a doua asociatii obee obee Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati in legatura cu situatia prezentata mai jos: doua asociatii (din diferite judete – sa-i numim asoc. A si asoc. B) ... (vezi toată discuția)