avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACCIDENT PE DRUM CATRE CASA DE LA SERVICI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACCIDENT PE DRUM CATRE CASA DE LA SERVICI

Buna, am avut un accident chiar in fata blocului cu masina dupa ce am iesit de la servici. Nu au fost victime eu m-am lovit la cap si la picior atat,desi nu era numai vina mea la politie a riesit ca eu sunt vinovat,acuma intrebarea mea este daca sunt dator sa le dau o explicatie celor de la servici ca am avut accident pe drumul catre casa?Se incadreaza la accident la locul de munca sau cum este?
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 11:39, 13 Ianuarie 2010
Multe intrebari !
OUG 195/2002 reactualizata?
:wassat:
Da, este vorba de circulatia pe drumurile publice. In conformitate cu prevederile legii 319/2006 angajatorul trebuie sa evalueze riscurile privind sanatatea si securitatea in munca pentru fiecare loc de munca. In acest sens, daca sunt angajati care vin si pleaca de la serviciu cu masina (proprie sau a societatii) trebuie avut in vedere riscul accidentului pe traseul de deplasare. Acest risc trebuie eliminat sau minimizat astfel incat nu vad alta cale de a reduce riscul decat prin instructaj adecvat.
:ok:
am fost cu masina mea personala , instructaj nu a existat niciodata , eu sun angajata pe perioada determinaa si acum in ianuarie trebuia reinoit contractul de munca dar inca nu au avut timp sa vina cu el ,nu sau ocupat nici maca de ctr. ce sa mai vb de prot. muncii ,din fericire nu am avu nevoie de spitalizare ciar daca m-am lovit , se lucreaza in schimburi la noi si nu am vrut sa sufere colegii mei p problemele mele personale ,de aceea nu mi-am luat foaie de boala . Eu nu i-am anuntat pe angajatori ca am avut accident , ma interesa doar sa stiu daca raspund cu ceva in fata lor.
Nu ai obligatii fata de ei in contextul in care nu ai fost instruita pe linie de sanatate si securitate in munca. Bafta in continuare si grija mare in trafic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la discutii / intrebari despre accidentele de munca Octavia Turbatu Octavia Turbatu Am observat ca cel mai mare numar de vizualizari (172) l-a avut un subiect legat de un acc. de munca mortal. Invit atat angajatorii cat si lucratorii sa puna ... (vezi toată discuția)
Este considerat accident de munca? ancak ancak in cazul in care un salariat este invoit pt a merge sa-si cumpere de mancare in timpul programului sufera un accident poate fi considerat accident de munca ... (vezi toată discuția)
Instructiuni flori9 flori9 Buna ziua, as vrea sa ma lamureasca cineva in ceea ce priveste instructiunile proprii de traseu. Cand se fac si in ce conditii? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)