avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara, Pot sa iau in spatiu pe cineva doar pt un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara, Pot sa iau in spatiu pe cineva doar pt un an sa isi ...

Buna seara,
Pot sa iau in spatiu pe cineva doar pt un an sa isi faca buletin provizoriu?
Este din Chisinau si a avut o carte de identitate provizorie care expira in curand? Este o doamna care are grija de mama .As vrea sa stiu daca se poate doar pe un an...nu o cunosc asa bine si care ar fi implicatiile? Ea sta cu chirie in alta parte ,nu va sta la lo locatia unde as vrea sa o iau in spatiu.
Astept raspunsul dvs
Multumesc frumos
Rodica
Cel mai recent răspuns: GoeMarius , utilizator 18:21, 13 Octombrie 2021
În situația în care va exprimați acordul, ca proprietar, pentru stabilirea domiciliului, cartea de identitate se eliberează pe o perioada de 10 ani. Sunt multe situații în care cetățenii din Republica Moldova au obținut acte de identitate fără a locui la adresă, iar unii dintre proprietari au fost acuzați de fals în declarații. Deci, dacă nu locuiește în imobilul dvs., nu va sfătuiesc sa va dați acordul pentru carte de identitate.
Pentru un an se fac cărțile de identitate provizorii, care se eliberează în situația în care titularul nu deține actele necesare.
În situația de fata, doamna respectiva poate solicita o noua carte de identitate provizorie, cu motivul lipsa dovada adresa domiciliu, de la Evidența Persoanei din localitatea unde sta efectiv, pentru ca se vor face verificări în teren.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)
(reinnoire buletin) buna ziua! am nevoie de un sfat, daca ma poate ajuta cineva. ... M1chop M1chop Buna ziua! Am nevoie de un sfat, daca ma poate ajuta cineva. Prietenei mele i-a expirat buletinul de aprox. o luna, iar mama ei nu vrea sa o mai primeasca in ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu pentru luare în spatiu Annett Annett Am o cunostinta care vrea sa se mute cu chirie. Problema e ca ii expira buletinul și nu mai poate avea vechea adresa de domiciliu. Vreau sa o ajut cu ... (vezi toată discuția)