avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, poate ma lămurește si pe mine cineva. Soacra a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, poate ma lămurește si pe mine cineva. Soacra a donat ...

Buna, poate ma lămurește si pe mine cineva. Soacra a donat casa sotului, cu clauza de uzulfruct, ce inseamna asta? Zilele trecute a venit intabularea casei unde apare numele sotului si a soacrei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:02, 19 Octombrie 2021
sotul dvs e nud proprietar un fel de proprietar cu numele, iar , soacra are drept de uzufruct, adica ea are dreptul sa locuiasca acolo, desi sotul e proprietar.
un fel de i-a dat, dar nu prea.
In cazul asta eu mai am dreptul sau sotul sa reînnoim dosarul pentru locuința ANL ?
Nu stiu, intrebati la anl care sunt conditiile
O alta întrebare, la Donația asta cu uzufruct, apare sotul cu intabularea trecutul la cadastru?
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera veronica ene veronica ene buna ziua.locuinta soacrei mele este de la tatal ei.are contract de vanzare cumparare unde este trecuta ea si sotul ei.la un momemt dat scrie drept clauza ca ... (vezi toată discuția)