avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind o masina achitat niste datori am investit si in ap meu care este dinainte de cas cam 1000euro am rate la banci facute tot in timpul casatoriei pt renovarea ap meu ,acum suntem in divort si vrea sa ai dau cam 10000euro din bani primiti pe apartamentul care l-a vindut ,as vrea sa stiu daca trebuie sa ai dau ceva bani ea va ramine cu firma si masina ,si mobila se imparte egal ,ratele le voi plati tot eu ,mentionez ca bani de pe acel ap i-a cheltuit mai mult ea cum a vrut eu doar am beneficiat de ce cumpara ea ,de ce trebuie sa ii dau bani nu eu am bagat la divort tot ea nu am profitat de ea cum ma acuza nu mi-a dat nici un ban in mina va rog ajutatima .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:12, 11 Ianuarie 2010
nu e normal cum procedeaza, sfaturi prea multe nu putem da aici, dar dvs prin intampinare trebuie sa-i explicati instantei cum s-au intamplat evenimentele ce bani au fost si cine i-a cheltuit.
La partaj se vor imparti numai ce exista,daca banii au fost cheltuiti atunci nu aveti cum sai impartiti.
Cum poate dovedi ca acea suma va fost incredintata?
Ori cum,chiar daca ar putea dovedi ca acea suma s-a cheltuit pentru renovarea apartamentului,potrivit Codului familiei ,bunurile dobandite in timpul casatoriei,de oricare dintre soti, sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor. Orice conventie contrara este nula. Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.
Cea ce s-a cheltuit pentru renovarea apartamentului,poate fi socotit ,tot in temeiul C.familiei,art.32, lit.c) obligatiile contractate de fiecare dintre soti pentru implinirea nevoilor obisnuite ale casniciei,precum si lit.a) cheltuielile facute cu administrarea oricaruia dintre bunurile lor comune.




cam astfel s-au cheltuit au fost 24000euro cam 7000 am infiintat firma 1000 am investit in ap meu 7000 a cheltuit ea nu stiu pe ce pe marfa la magazin 1800 a fost masina si restul pe mincare concediu si datori ce le-am facut impreuna eu mai am 3000euro datorie facuta impreuna dar nu am nici un act cu per respectiva mai am si rate la banci facute tot impreuna in val aprox de 5000euro pe care eu ai voi plati am vor cu un av si mi-a spus ca acei bani s-au cheltuit cu acordul ei si ca s-au dus nu am ce sa impart din ceva ce nu mai este nu stiu mai vreau niste pareri daca se poate
Terminati divortul si apoi, cu avocatii alaturi de dvs. , incercati lamurirea intregii situatii si faceti apoi in partaj voluntar al bunurilor comune.
E bine sa nu ajungeti in instanta, intrucat partajul a devenit din vara aceasta extrem de costisitor: 3% valoare bunuri si inca 8-10% din valoarea contestata, expertize, avocati, cai de atac, .executare silita, etc.
Dupa un proces ca acesta, ramineti saraci ca niste apostoli.:((
Ideal ar fi sa reusiti sa selectati esentialul, sa renuntati si unul si altul la cate ceva, pentru a mai ramine cu ceva bunuri dupa partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa divort chiliman chiliman buna ziua ma numesc alin sa va spun de ce ma aflu pe acest site eu si sotia suntem in divort avem un copil minor ,eu am un apartament pr.per.inainte de ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman buna sunt alin si am mai pus axeasta intrebare dar nu sunt lamurit .sotia cu soacra a avut un ap inainte ca noi sa ne casatorim ,la vindut in timpul casniciei ... (vezi toată discuția)
Solutii noemi2 noemi2 Buna ziua, as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie: -datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)