avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... URGENT DORESC UN RASPUNS! AM CUMPARAT O CUTIE DE ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

URGENT DORESC UN RASPUNS! AM CUMPARAT O CUTIE DE NUROFEN FORTE ...

Urgent doresc un raspuns!

Am cumparat o cutie de nurofen forte de la o farmacie, dar mam razgandit si doresc sa returnez cutia de nurofen forte din motive personale(razgandire) ce trebuie sa fac mai departe va rog frumos. O cutie de nurofen forte costa 24 lei, farmacia refuza returnarea medicamentului si refuza sa imi dea bani inapoi, ma pot adresa la opc sau la colegiul farmacistilor, eu pur si simplu doresc sa returnez cutia de nurofen forte 24 lei pentru ca mam razgandit, farmacia nu vrea sa imi dea contra valorea medicamentului. Va rog sfaturi
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:35, 11 Octombrie 2021
Si cine va retine sa depuneti reclamatia?!?
Bafta!
Daca dvs cumparati o cutie de nurofen forte si nu mai doriti produsul ce faceti? pai nu il returnati daca nu i l mai folositi si va luati bani inapoi pe el? nu este logic? si Farmacie prin lege este obligata sa imi restituie bani nu?
Prima data ma gandesc daca chiar am nevoie de el si apoi il cumpar...
Și nu merg cu el la farmacie sa il returnez daca nu mai am nevoie, il pastrez pentru cand o sa am nevoie, nu expira asa repede...

Cat despre lege care sa oblige farmaciile sa primeasca un medicament "normal"... nu o cunosc.
Stiu ca este ceva pentru medicamente speciale ( morfina...) pe care esti obligat sa le returnezi daca nu mai este nevoie de ele si farmacia le primeste si distruge...

Bafta cu reclamatia la OPC, poate reveniti cu rezultatul....
Nurofenul forte expira in 10.12.2026 nu asta conteaza, eu pur si simplu mam razgandit si nu mai doresc produsul, nu pentru bani, ca am un salariu de 3800 lei net, doar ca nu mai doresc cutia de nurofen, asta e motiv, si doresc sa fac returul in farmacie, dar cei de acolo refuza intruna sa imi returneze produsul si sa imi ofere bani inapoi cei 24 de lei, am sa fac proces in Instanta de judecata si la Opc alta solutie nu am.
Păstrez cutia, are termen de valabilitate 3 ani. Farmaciile funcționează sub o legislație aparte: verificați site-ul ANMDM și al Colegiului Farmaciștilor.
Dacă cutia e sigilată, o cumpăr eu cu 24 lei. E rezonabil? Îmi trebuie și vă fac și un bine.

Andreea Vogue a scris:

Daca dvs cumparati o cutie de nurofen forte si nu mai doriti produsul ce faceti? pai nu il returnati daca nu i l mai folositi si va luati bani inapoi pe el? nu este logic? si Farmacie prin lege este obligata sa imi restituie bani nu?

Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie ... Andreea Vogue Andreea Vogue Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie sa cumperi toata cutia? Daca mergeti la farmacie si doresti sa cumperi doar 1 capsula de ... (vezi toată discuția)
Returnarea medicamentelor. Adela_Vrd Adela_Vrd Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri in ceea ce priveste returnarea medicamentelor. Mama mea a cumparat niste medicamente prescrise de medicul de familie, a ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi ... (vezi toată discuția)