avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am tot citit referitor la concediul fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am tot citit referitor la concediul fara plata si ...

Buna ziua,
Am tot citit referitor la concediul fara plata si suspendarea contractului insa nu gasesc nimic clar referitor la revenirea din concediul fara plata.
As dori sa stiu daca revenirea opereaza automat si daca la revenire la serviciu se face un act aditional in care se mentioneaza atat data de revenire cat si salariul.
Daca concediul fara plata este egal cu suspendarea CIM, din asta rezulta ca atunci cand angajatul revine la serviciu se face un act aditional si salariul acestuia se actualizeaza calculand coeficientul functiei la salariul minim pe economie de la data revenirii?
Daca sunteti de parere ca acest fapt nu este posibil la revenirea din cfp, imi puteti spune va rog daca aceasta reclaculare a salariului este posibila in vreun fel?
Salariatul in speta a fost angajat in sistemul public cu ceva ani in urma cand salariul acestuia a fost calculat conform anexelor din 153/2017, insa desi salariul minim pe economie a tot crescut de atunci, actualizarea aceastuia nu s-a realizat. ar putea fi aceasta o metoda prin care un salariat isi poate obtine printr-o metoda legala, actualizarea salariului?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul vostru si imi cer scuze daca am fost un pic neclara, nu fac salarizare, nu lucrez in dep runos si nu posed foarte bine notiunile despre care am vorbit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 12 Octombrie 2021
1. In practica, CFP se acorda la solicitarea angajatului . In baza cererii , angajatorul poate emite sau nu decizia de suspendare a c.i.m.
Astfel, daca angajatorul a emis decizia de suspendare a c.i.m. , atunci la incetarea CFP va emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii in baza aceluiasi c.i.m.

2. Daca pe durata suspendarii c.i.m. salariile au fost marite , atunci la incetarea suspendarii se va majora si salariul persoanei alcarui c.i.m. a fost suspendat.

3.
.. Salariatul in speta a fost angajat in sistemul public cu ceva ani in urma ...

Despre ce perioada este vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru inscrierea in carnetul de munca d_stanoi d_stanoi Vreau sa imi explicati si mie ce documente trebuie sa emit (si daca aveti modele as fi foarte recunascator) pentru a li se consemna in carnetele de munca ... (vezi toată discuția)
Decizie sau act aditional? lilid lilid Buna ziua, va rog sa-mi spuneti, la [u]incetarea [/u]concediul fara plata ce se intocmeste [i]decizie de incetare[/i] a suspendarii sau [u]act ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic + lichidare la zi Loredana_84 Loredana_84 O salariata doreste lichidarea la zi, cu prima zi in care revine din concediu crestere copil. Pentru revenirea din CIC am intocmit un act aditional de revenire ... (vezi toată discuția)