avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Recent am achizitionat o proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Recent am achizitionat o proprietate

Buna ziua ! Recent am achizitionat o proprietate care are delimitare un gard din tabla, cam 30 ml pe doua laturi, intr-un carier de case. Pe latura unde am poarta de acces si portile pentru acces auto, ramane liber un spatiu de aproximativ 20 ml cu trotuar pietonal. Vis-a-vis de proprietatea mea, locuieste un cadru MAI cu familia, a carui sotie are o firma de inchirieri auto, cu o "flota" de 6-7 autoturisme. 2-3 le parcheaza in fata proprietatii lui, restul sub gardul meu pe trotuar. Cum as putea sa-l determin sa nu-si mai parcheze si sa faca reparatiile curente (inclusiv schimbul de ulei, placute de frana, samd, lasand mizerie si pete de ulei atat pe trotuar cat si pe carosabil) la masinile parcate pe trotuarul din fata proprietatii mele? Mentionez ca am incercat pe cale amiabila sa discut cu el, dar sotia (care mi-a demonstrat ca ii place scandalul si dicutiile in contradictoriu), mi-a cerut sa-i arat actul de proprietate (in ce calitate?).
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2021
apedro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:00, 14 Octombrie 2021
Cu privire la parcat ... nu prea aveti ce sa faceti cata vreme drumul pe care parcheaza este public sau privat iar vecinul detine o cota parte. Poate, daca este drum public, o sesizare la politia locala ca parcheaza pe trotuar, daca face asta. Cu privire la mizerie si pete de ulei - sesizare la garda de mediu.
Este drum public, parcheaza pe trotuar chiar pana in gardul ce imi delimiteaza proprietatea, daca ar parca pe carosabil, nu ar mai putea trece doua masini una pe langa alta daca vin din sensuri opuse. Am facut sesizare la Politia locala si mi-au raspuns exact a 30-a zi evaziv si pe langa subiect.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2021
apedro, utilizator
Parca a intrat in vigoare o lege de modificare a Codului rutier care nu permite parcarea pe trotuar daca nu lasi macar 1m pentru pietoni.
Poate o cautati dvs. si faceti o plangere in baza ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Regulament pentru aplicarea oug 195/2002, art. 143, litera d): adonys adonys HG 1391/2006 Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002, art. 143, litera d: \"Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor: d) in dreptul cailor de ... (vezi toată discuția)