avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare institutii publice
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare institutii publice

Buna ziua!
Spitalele publice si scolile publice trebuie sa se inscrie in Registrul entitatilor/unitatilor de cult?
Daca nu sunt inscrise in acest Registru, sponsorul isi poate deduce din impozitul pe profit sponsorizarea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:18, 31 Ianuarie 2022
NU. Obligatia respectiva exista doar pentru organizatiile non-profit de drept privat. Sponsorul isi poate deduce fara probleme in acest caz suma daca sunt indeplinite celelalte conditii legale.
Multumesc! Ma puteti ajuta, mai concret, unde este prevazuta aceasta exceptie?
Am gasit intr-un singur loc in Codul Fiscal aceasta exceptie, dar e prinsa la sponsorizarile din venitul microintreprinderilor.

Multumesc mult!
NU trebuie sa fie expres prevazuta undeva o asemenea exceptie, caci in mod evident institutiile publice sunt prezumate ca indeplinind conditiile, ca nefiind "fantoma" sau cu activitatea incetata etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare catre o institutie publica. RamonaTache RamonaTache In cazul unei sponsorizari catre o institutie publica, sponsorul poate scadea suma respectiva din impozitul pe profit datorat la stat ? Legea mentioneaza ca in ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare serbanmaria1 serbanmaria1 O asociatie non profit care activeaza din acest an in domeniul medical si care nu desfasoara activitate economica poate sponsoriza un spital cu materiale ... (vezi toată discuția)