avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar pensal-Violenta în familie/ pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar pensal-Violenta în familie/ pedeapsa

Bună ziua, am un dosar penal pentru violenta în familie.Intre timp victima a dat declarație precum ne am împăcat. S-a judecat dosarul și mi-a venit acasă plin și în el scrie: Am luat plicul scrie la dispun : 1 . Renunțarea la urmărirea penală
2.obliga suspecta sa presteze o munca neremunerata în folosul comunității, pe o perioada de 30 zile în termen de 2 luni de la comunicare prezentei .3. Atrage atenția suspectului ca în cazul neîndeplinirii cu rea-credință a obligației arătate mai sud se va revină ordonanță. Sarcina de a face dovada îndeplinirii obligației sau prezentarea motivelor de neîndeplinirii a acesteia revine suspectului.
4.obliga suspectul la plata cheltuielilor juridiciare avansate de stat în cuantum de 200 lei . 6. Prezenta ordonanță se comunica în copie persoanei vătămate.
Mi se da ceva de la primărie ca am prestat zilele ? Ce ar trebui sa fac în continuare? Cheltuielile unde ar trebui sa le plătesc? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 15:58, 25 Octombrie 2021
Buna ziua,

1. Munca in folosul comunității

Trimiteți-va datele de contact (număr de telefon și adresa)+ referire la numărul de dosar prin care s-a dispus masura către serviciul de probațiune și așteptați să fiți contactat de ei (probațiune.bucuresti@just.ro).

După ce prestați munca in folosul comunității, cei de la unitatea in care ați prestat munca trimit către Parchet dovada îndeplinirii obligațiilor (formular privind evidența orelor de munca in folosul comunității).
La solicitarea dvs expresă primiti un exemplar.

2. Cheltuielile de judecată

Le achitați la ANAF din raza domiciliului dvs. Faceți mențiune cu privire la numărul de dosar penal la detaliile de plata.

Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Am mai primit un plic acum în care scrie ca suntem chemați pentru confirmare renuntare urmărire penala. Trebuie neapărat sa luam avocat ? Cum trebuie procedat sa ma apuc sa fac pedeapsa înainte de a merge la instanta ? Mulțumesc
Este util sa fiti asistat de un avocat, insa nu obligatoriu. Intai instanta de judecata confirma solutia parchetului, iar dupa ce va este comunicata solutia, va trimiteti datele de contact (telefon si copie CI, numar dosar instanta si solutia) pe e-mailul serviciului de probatiune si asteptati sa fiti contactat de catre consilierul de probatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am.un dosar penal care se judeca, am primit astăzi ... all3x@ndra all3x@ndra Bună seara, Am.un dosar penal care se judeca, am primit astăzi o înștiințare care suna cam asa : în atenția ( nume ) .In conformitate cu prevederile ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket Anamariacatalina Anamariacatalina Am fost chemată la judecătorie printr o citație in care scria renunțare urmărire penală, am furat dintr-un supermarket niște alimente, am confirmat la ... (vezi toată discuția)