avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligată să lucrez 6 zile din 7.Bună ziua. Mă aflu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligată să lucrez 6 zile din 7.Bună ziua. Mă aflu într-o ...

.Bună ziua. Mă aflu într-o situație neplăcută, pentru că sunt obligată să lucrez 6 zile din 7,probabil pentru cel puțin câteva săptămâni. Când m-am angajat, am căzut de acord cu administratorul firmei să vin și 2 sambete pe lună, cu toate că nu ar fi trebuit nici măcar atât să accept. Când nu veneam eu sâmbăta, imi țineau locul alte colege, doar că s-a întâmplat de multe ori ca ele să nu poată veni, așa că veneam eu,fără să primesc ceva in plus. Recent s-a întâmplat ca două colege să aibă Covid, deci probabil vor lipsi mult timp. Administratorul îmi impune să vin în fiecare sâmbătă în această perioadă, oferindu-mi pentru o zi ridicola sumă de 50 de lei,pe motiv că programul e de 5 ore...I-am zis că nu pot veni pe banii ăștia. De fapt nu aș vrea să vin deloc, deja lucrez prea multe zile. M-a făcut profitoare, mi-a zis că mă interesează doar banii și că va căuta pe altcineva. Cum pot eu să discut cu un asemenea om, cum îl pot face să înțeleagă că nu e corect să lucrez atât de mult și nici pe asemenea sume? Ce pot face? Vă rog, un sfat. De exemplu sâmbăta viitoare am nevoie neaparat de liber,dar dacă îndrăznesc să-i spun, mă va amenința iar că mă dă afară. Dacă e cineva care a reușit să iasă dintr-o situație asemănătoare, vă rog să îmi spuneți și mie cum.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
Cami90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 18 Octombrie 2021
Inteleg bine: pe lângă spor, trebuie să primesc si un repaus de 48de ore? Păi aici e "buba",administratorul nu vrea să îmi dea acest repaus! Din punctul lui de vedere, e corect să primesc 50 de lei și atât, fără zile libere. Trebuie să mă mulțumesc cu ziua de duminică. Cum sa-i explic că nu sunt sclavă pe plantație, că am niște drepturi?
E corect doar la bani, nu si la zile libere.

Dati sa citeasca prevederile art.137 din Codul Munii.
Să-i dau să citească ce spune Codul Muncii despre asemenea situații ? Nu-i o idee rea. Cred că așa o să fac. Să văd cum se justifică.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
Cami90, utilizator
Este o solutie , poate asa intelege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muncă Ionuț Cătălin2020 Ionuț Cătălin2020 Bună seara , am o nelămurire , lucrez într-o companie foarte mare având următorul program 6+2( 6 zile lucrez + 2 libere ) , prind și sâmbete și ... (vezi toată discuția)
In perioada pandemiei mi s-au plătit 32 de ore in avans adica ... Andriubb Andriubb In perioada pandemiei mi sa plătit 32 de ore in avans adica nu am lucrat dar am fost plătit , acum am lucrat peste orele normale de lucru 4 sămbete din care ... (vezi toată discuția)
Program parțial 6 ore corăbierulodrisi corăbierulodrisi Concret.programul meu: de luni până vineri=5,5 ore Doua sâmbete pe lună în care una este urmata și de duminică, In C.I.M.,se specifică 10 ore pe ... (vezi toată discuția)