avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fara permis ... prima abatere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fara permis ... prima abatere

Buna ziua am fost prin pe 16 octombrie fara permis, am condus in jur de 500m intr o comuna , sunt la scoala de soferi si urmeaza sa am examenul auto in noiembrie, eu conduc manuala la scoala de soferi si eram curios cum e o automata asa ca am urcat la volan si am condus 500m pe un drum de tara , tin sa mentionez ca era 8:30 si nu era nicio masina , stiu ca am gresit si am dat o in bara dar intrebarile mele sunt , mai pot conduce in caz de iau examenul auto? in ce cazuri nu mai pot conduce daca judecatorul imi da o sentita ? la ce ar trebui sa ma astept? eram cu prietena mea si am dat declaratii amandoi tin sa mai mentionez ca eu sunt elev iar ea este studenta la facultate si este prima mea abatare cat si a ei ( este doar vina mea ca am insistat sa conduc )


Daca ai mai patit cineva asta si poate scrie ce a patit la prima abatere mi ar fi de mare ajutor
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
cosminr11, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosminr11 , utilizator 10:03, 19 Octombrie 2021


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

La dvs se retine alin. 1 la prietena alin. 3.
ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai*) de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.



inseamna ca il va retine si ei ? suspenda/anula?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal conducere fără permis Stfstephen Stfstephen Buna ziua! Am fost prins in trafic conducând o mașina fără a deține permis de conducere. Menționez ca eram in localitate, cu 90km/h. Nu consumasem ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis bby2710 bby2710 Buna ziua..acum 9 luni de zile sotul meu s-a urcat la volanul masinii mele sa o intoarca si l-a oprit politia..mentionez ca a condus doar 5 metrii..l-au luat ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis BlackT BlackT Buna seara, in seara asta patit ceva grav, m-am plimbat cu un amic prin parcare dupa care am iesit pe domeniul public ( nu am permis, dar sunt la scoala ), si ... (vezi toată discuția)