avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj-suspendari succesive
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj-suspendari succesive

Persoana cu 33 ani vechime in munca, neintrerupta, intra in somaj (12 luni) si beneficiaza de indemnizatie de somaj 3 luni. Se angajeaza pe perioada determinata 10 luni, perioada in care indemnizatia de somaj se suspenda. Dupa cele 10 luni, este repusa in plata si beneficiaza de somaj inca 2 luni. Se angajeaza, din nou, pe perioada determinata 11 luni. Va rog sa-mi spuneti daca se poate suspenda indemnizatia de somaj pentru a doua oara (pentru cele 11 luni) si daca la incetarea celui de-al doilea CIM pe perioada determinata poate beneficia de repunerea in plata pentru restul de 7 luni.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
tstefana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 18 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede ca, suspendarea platii indemnizatiei de somaj intervine la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni.

In opinia mea, va mai interveni o noua suspendare ... insa intrebati la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj tstefana tstefana Va expun urmatoarea situatie: Persoana cu 33 ani vechime in munca, neintrerupta, intra in somaj (12 luni) si beneficiaza de indemnizatie de somaj 3 luni. Se ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie somaj tstefana tstefana Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: Persoana cu 33 ani vechime in munca, neintrerupta, intra in somaj (12 luni) si beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)