avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociație de părinți care nu mai are activitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociație de părinți care nu mai are activitate ar trebui dizolvată?

Bună seara!
O asociație de părinți nu mai are activitate de 3 ani, deoarece președintele a decedat, iar ceilalți membrii și-au pierdut calitatea neamaiavând copii la liceu. Contul în bancă este blocat, cerându-se actualizarea datelor asociației.
Ar trebui dizolvată?
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: minerva78 , utilizator 22:24, 19 Octombrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
adica nu au inscris alti parinti pe masura ce terminau scoala copiii parintilor membri la un moment dat? Acum nu mai exita asociatie de partinti, sau s-a infiintat intre timp alta? Merita "reanimata" = adica sunt ceva bani in acel cont? In numele cui intrebati? Caci da, daca nu functioneaza si nu se poate sau nu se doreste reactivarea ei ar trebui dizolvata, dar asta costa ( trebuie platit lichidatorul....). Ar putea fi considerati raspunzatori pt situatia asociatiei membrii Consiliului Director ca era rolul lor sa atraga noi membri, sa convoce sedinta de AG sa aleaga alt presedinte cand a decedat cel actual etc. deci ar trebui in mod normal ei sa suporte costurile rezolvarii situatiei actuale
Membrii existenți in statut si-au pierdut calitatea de multi ani. Sunt bani in cont, dar este blocat, deoarece se doreste actualizare date. Se poate reactiva? Dacă da, ar fi de dorit. Trebuie convocat CRP si acolo sa se faca propuneri si sa fie alesi membrii?
din moment ce sunt niste bani in acel cont ar fi pacat sa fie dizolvata. Ar trebui sa se faca insa o sedinta de AG in care sa ai noi membri si sa se aleaga dintre ei un nou Consiliu Director si sa primeasca actele de la fosta conducere si sa se mearga cu aceste acte la Judecatorie sa se opereze in RAF actualizarile, si apoi se poate merge la banca si debloca acel cont....
Cu cine să se facă AG? Nu mai este niciun membru, președintele este mort de 5 ani. Cum se aleg noi membri?
asa cum am spus, daca un fost membru din conducere le da actele si nimeni nu contesta si noii membri sunt parinti de actuali elevi ai scolii si se prefac ca nu stiu ca celorlalti le-a incetat activitatea, poate trece, dar riguros luat nu e OK dpdv legal.... Strictu juridic asociatia nu mai poate fi "inviata" si vinovata e fosta conducere ( COnsiliul Director) ca s-a ajuns la asa o situatie.... Era mai sanatos sa nu prevada statutul ca inceteaza automat calitatea de membru cand copii acelor membri inceteaza sa fie elevi ai acelei scoli,... fara sa lasi o periada de tranzitie..... ex. inca 3 luni,....

Alte discuții în legătură

Cheltuire fonduri comitet reprezentativ parinti ioanamir ioanamir Buna seara. La gradinita unde e copilul meu exista un Comitet Reprezentativ al Parintilor (CRP), fara personalitate juridica si fara un regulament de ... (vezi toată discuția)
Cedare ong cateldeplus cateldeplus Buna ziua. Posed un ONG (asociatie) infiintata in anul 2014 si de 2 ani nu mai are activitate . A fost infiintata pentru o clasa de elevi. Pe acest ong s-au ... (vezi toată discuția)
Cum raspund instantei daca mi-a dat respingere cererii mele de modificare acte asociatie, respectiv membrii? alexank alexank Buna ziua, ajutati-ma, va rog, cu o idee, cu ceva, pentru ca nu stiu cum sa procedez. Am efectuat o cererea de inaintare catre instanta unde am mentionat ... (vezi toată discuția)