avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociație de părinți care nu mai are activitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociație de părinți care nu mai are activitate ar trebui dizolvată?

Bună seara!
O asociație de părinți nu mai are activitate de 3 ani, deoarece președintele a decedat, iar ceilalți membrii și-au pierdut calitatea neamaiavând copii la liceu. Contul în bancă este blocat, cerându-se actualizarea datelor asociației.
Ar trebui dizolvată?
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: minerva78 , utilizator 22:24, 19 Octombrie 2021
Acum trebuie dizolvată si inființată o nouă asociație? Eu, în calitate de cadru didactic, la cererea directorului liceului, am adunat niste acte de la o persoana, care s-a ocupat de contul bancar. De 3 ani nu mai este nicio activitate.
dar ceilalti membri ai Consiliului Director ce au facut? De ce nu au convocat imediat sedinta de AG pentru a alege un nou presedinte? De ce nu au cautat noi membri? Si prevedea statutul prierderea automata a calitatii de membru odata ce copilul inceta sa mai fie elev al acelei scoli, si deci se poate considera ca nu mai are membri? Ca atunci de deja dizolvata de drept si nu ar putea fi "reinviata" si recuperati banii decat daca s-ar intocmi documente cum ca au fost primiti noi membri inainte de a le inceta tuturor celor vechi calitatea... altfel daca a apucat sa existe cu mai putin de 3 membri mai mult de 3 luni e considerata dizolvata de drept
Nu stiu de ce nu au convocat. Presedintele este decedat de 5 ani si de atunci nu au mai facut nicio miscare AG.
Ar trebui să merg la judecătorie pentru a se constata dizolvarea de drept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuire fonduri comitet reprezentativ parinti ioanamir ioanamir Buna seara. La gradinita unde e copilul meu exista un Comitet Reprezentativ al Parintilor (CRP), fara personalitate juridica si fara un regulament de ... (vezi toată discuția)
Cedare ong cateldeplus cateldeplus Buna ziua. Posed un ONG (asociatie) infiintata in anul 2014 si de 2 ani nu mai are activitate . A fost infiintata pentru o clasa de elevi. Pe acest ong s-au ... (vezi toată discuția)
Cum raspund instantei daca mi-a dat respingere cererii mele de modificare acte asociatie, respectiv membrii? alexank alexank Buna ziua, ajutati-ma, va rog, cu o idee, cu ceva, pentru ca nu stiu cum sa procedez. Am efectuat o cererea de inaintare catre instanta unde am mentionat ... (vezi toată discuția)