avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura EUR, plata RON - decontez suma platita?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura EUR, plata RON - decontez suma platita?

Buna ziua, as vrea sa stiu la ce curs decontez o cheltuiala de deplasare, in cazul in care factura este in euro (pentru biletul de avion, bilete de autobuz ), iar dovada platii (extrasul de cont) este in lei. Plata facuta in lei este la cursul bancii comerciale care, evident, este mai mare decat cursul BNR.
Iau in considerare suma platita in lei sau decontez doar echivalentul in lei la cursul BNR?
In cazul in care si plata (chitanta/extras de cont) se face tot in euro, se deconteaza cheltuiala la cursul BNR. Dar, daca plata facturii a fost facuta in lei, mi se pare normal sa-i decontez cat a platit, daca nu exista restrictii bugetare ... Dar as avea nevoie de parerea unui specialist :).
Mentionez ca decontul (rambursarea cheltuielilor) trebuie sa fie obligatoriu in lei, intrucat deplasarea s-a facut din veniturile institutiei.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
Panda2, utilizator

Alte discuții în legătură

Decont de cheltuieli extern contacafe contacafe Buna ziua! In urma unei deplasari externe am intampinat urmatoarele situatii si nu stiu cum ar fi corect sa procedez: -au plecat in deplasare doi angajati cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor, decont in valuta ! adymiha2002 adymiha2002 Buna ziua ! Am acordat avans deplasare in euro, deorece angajatul pleca cu masina proprie in strainatate.Inapoi la decontare mi-a adus la decontat 2 bonuri ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)