avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ajutor, decont in valuta !
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ajutor, decont in valuta !

Buna ziua !

Am acordat avans deplasare in euro, deorece angajatul pleca cu masina proprie in strainatate.Inapoi la decontare mi-a adus la decontat 2 bonuri de benzina in lei(entru drumul parcurs in tara) dintre care unul care reprezinta drumul parcurs de la domiciliu la sediul firmei(700 km).Mi-a mai adus la decontare si un bon in forinti ( vigneta)si restul bonurilor in euro.
Va rog daca se poate sa imi dati un sfat cum sa calculez decontul avand in vedere ca eu i-am dat euro ca si avans deplasare! A doua intrebare este asa: in cazul delegatiei se deconteaza drumul de la domiciliu catre locul delegarii sau doar drumul de la sediul societatii catre loccul delegarii?
Cel mai recent răspuns: adymiha2002 , utilizator 12:03, 22 Iunie 2010
Buna ziua,

OMFP 3055/2009 face urmatoarea mentiune:
''- (1) Sumele în numerar, puse la dispoziția personalului sau a terților, în
vederea efectuării unor plăți în favoarea entității, se înregistrează distinct în
contabilitate (contul 542 „Avansuri de trezorerie”).
(2) În cazul plăților în valută suportate din avansuri de trezorerie, cheltuielile se
recunosc în contabilitate la cursul din data efectuării operațiunilor sau la cursul din
data decontării avansului.
Multumesc pentru raspuns!

Dar vreau eu tot nu sunt lamurita .In sensul ca eu i-am dat euro ...a semnat o dispozitie de plata in euro si el imi aduce chitante in lei , forinti si euro. Nu am nevoie de chitante de schimb valutar de la banca : din euro in lei sau euro in forinti?
Cum fac transformarile??? fara chitante de la banca de schimb valutar???

Multumesc!
cand ii dati avansul pe baza acelei dispozitii faceti si nota contabila 542=5311 cu valoarea in lei (la acea data de pe dispozitie faceti transformarea euro in lei la cursul comunicat de bnr)
Asa am facut.Problema mea apare cand persoana imi aduce chitantele , pentru calcularea decontului.Aici ma blochez . Fac eu paritatea euro - forint ? Si cu chitantele in lei ce fac? Fac alt decont separat?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans în lei, factură de cazare externă în euro. la ce curs se calculează factura? este necesar să se înregistreze diferențe de curs valutar? corny corny Buna seara, Va descriu urmatoarea situatie legata de o deplasare externa: Un angajat a primit la plecarea in deplasare un avans de 4300 lei. La intoarcerea ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
Registrul casa lei-valuta camicami camicami Spuneti-mi cum sa procedez,corect,in urmatoarea situatie , ce documente la registrele de casa trebuie sa intocmesc : -din numerar casa in lei patroana ... (vezi toată discuția)