avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre ...

Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre fundamentale! In primul rand, se poate ca eu ca persoana fizica, fara a termina domeniul de drept sa dau in judecată si sa ma reprezint singur? As dorii ca de exemplu sa contest unele decizii care incalca drepturile fundamentale ale omului! Ca de exemplu, carantina de noapte doar pentru cei nevaccinati,intrarea in restaurante doar pentru cei vaccinati etc , care incalca dreptul de libertate, de libera miscare, dreptul de a alege cat si discrimnarea dintre cei vaccinati si cei nevaccinati,carora li se impune vaccinarea in mod indirect prin restrictiile date!
Buna ziua,
Constitutia va da dreptul sa apelati la instanta fara a fi reprezentat/a de cineva ( avocat...).
Acum mai trebuie sa cunoasteti si domeniul pentru a avea sanse de reusita ( nu poti sa operezi daca nu esti chirurg...)
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul de a merge la proces fără avocat.
Veți pierde procesele dar este dreptul dvs. sa încercați.

Eu încă ma întreb dacă nu ar fi fost legala și constituțională o închidere totala în casa a celor nevaccinati pentru 2 săptămâni. NICI la serviciu sa nu mai fi mers.
Posibil sa fi câștigat procesul dacă s-ar fi dat o stare de urgență și nu ar mai fi avut nicio persoana nevaccinata dreptul sa iasă din casa.
Era o modalitate de reducere cu 80%-90% a transmiterii virusului dar nu era suficient și era inutila măsura restrictiva.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Aveti dreptul de a merge la proces fără avocat.
Veți pierde procesele dar este dreptul dvs. sa încercați.

Eu încă ma întreb dacă nu ar fi fost legala și constituțională o închidere totala în casa a celor nevaccinati pentru 2 săptămâni. NICI la serviciu sa nu mai fi mers.
Posibil sa fi câștigat procesul dacă s-ar fi dat o stare de urgență și nu ar mai fi avut nicio persoana nevaccinata dreptul sa iasă din casa.
Era o modalitate de reducere cu 80%-90% a transmiterii virusului dar nu era suficient și era inutila măsura restrictiva.

D-le avocat, sa inteleg ca d-stra faceti parte de cealalta parte prin care cele spuse de dumneavoastra specifica clar si reiese ca sunteti se acord sa existe discriminarea dintre cei vaccinati si cei nevaccinati, mi-ar face o mare placere sa pot avea o discutie personala cu dumneavoastra pentru a aborda cateva subiecte legate de Covid-19, dar prin simpla intrebare o sa va raspundeti si dumneavoastra la multe! Domnul Arafat a raspuns foarte clar ca cei vaccinati pot transmite virusul, il pot primii si la fel au sanse ca sa faca forme grave! Atunci de ce se face discriminare dintre cel vaccinat si cel nevaccinat din moment ce acel domn vaccinat imi poate da si mie virusul la fel cum si eu il pot transmite la randul meu? Ma bucura faptul ca mai exista procurori si avocati corecti, nu doar avocati si procuri ca si dumneavoastra!
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
Exorcitus68, utilizator
Daca vreți sa analizati poziția mea fata de pandemie și alte lucruri veți găsi aici ( dar, va trebui sa citiți tot ce am scris ca să înțelegeți):

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Referitor la.corect sau incorect și la.cine este discriminat am sa va fac scurte precizări desi găsiți argumente foarte multe și la link-ul de mai sus.

Corect este sa faci în asa fel încât sa nu mai moara oameni.
Incorect este sa nu îți pese cati mor și sa te lase indiferent.
Nu mai spun ca a mai și menține pandemia peste orice limita normala imi pare de asemenea ceva nedemn și nedemocratic.

Eu am o poziție de neutralitate și nu apar pe nimeni,nici statul și nici nevaccinații.
Nu ma bag deloc.

Insa, este necesar sa ieșim din pandemie cât mai.repede sau măcar sa moara mult.mai putini oameni decât mor astazi in România.
Din studii rezulta ca 90% din cei nevaccinati ajung la ATI, acolo de unde nu prea se mai iese decât mort ca regula de baza.
Daca va pare incorect ca vreau sa moara cât mai putini oameni și considerați ca nu ar conta cati mor pentru ca unele persoane refuza aiurea vaccinarea atunci ma puteți considera incorect.
Insa, nu îmi voi schimba optica.

Referitor la discriminare, consider ca sunt discriminați vaccinatii.
De ce?
Pentru ca nici mie nu place sa fie pe stradă ca după bombardament și sa fie localurile goale, pentru ca trebuie sa port masca pe strada pentru ca unii refuza aiurea sa se vaccineze și ca trebuie sa am grija de ei de parca ar fi copii mici.
Obligativitatea purtarii măștii este o măsură de restrictie necesara mai ales pentru cei nevaccinați pentru a fi protejați aceștia și sa nu ajungă la ATI fara aer sau sa moara pe holurile spitalelor fără oxigen.

Faptul ca închid magazinele la.ora 22 pe mine ca incurca foarte tare pentru ca ziua am multa treaba și rămân cu toate în urma din acest motiv.
Eu mergeam la magazine deschise nonstop dar nu mai exista asa ceva.

Aceste restricții sunt necesare și desi nu îmi convin trebuie sa le suport pentru ca dacă as părăsi neutralitatea mi-as încalcă principiile de.toate felurile și ar însemna să îi apar exact pe cei care prelungesc durata pandemiei.

V-am dat doar câteva elemente dar sunt mai multe aspecte.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pana sa afirme Raed Arafat ca și persoanele vaccinate pot transmite virusul eu deja știam din alte tari.De prin martie- aprilie 2021 stiu acest lucru.
Insa, șansele de transmite a virusului sunt mult mai reduse.
De regula, anticorpii din vaccin oferă protecție și se luptă cu virusul.
Ca excepție, exista persoane vaccinate care nu dezvolta anticorpi chiar dacă sunt vaccinate. Acestea ajung la ATI și decedează, de regula, dar, sunt persoane cu imunitate scăzută ori persoane cu comorbiditati.
Cei nevaccinați mor și dacă nu au comorbiditati.
Aceasta este diferența de baza esențială și acest lucru creaza și problemele care generează restricțiile pentru persoanele nevaccinate.
De aceea sunt foarte supărat deoarece și mor oameni aiurea si avem și restricții cu toții.
Sunt însă necesare aceste restrictii fata de persoanele nevaccinate și mai ales ceea ce va mai urma.

Astazi, la Slobozia erau prea muti decedați și a trebuit sa se sape gropi și excavatorul.
La fel.a.fost și la Botoșani zilele trecute.
Mai toate persoanele decedate erau persoane nevaccinate.
Mor și tineri și copii în prezent dacă nu sunt vaccinați.

90% din decedați sunt persoane nevaccinate ucise de acest virus ucigaș.
Ati inteles?

Persoanele vaccinate cu comorbiditati sunt protejate și ele dacă cei nevaccinați nu circula decât în mod restrâns în spatiile închise.
Deci, prin restricții în spatiile închise sunt protejate și persoanele nevaccinate și cele vaccinate cu comorbiditati.
Cei nevaccinati nici nu se feresc de virus și îl pot transmite și din ignoranta.
Mulți dintre cei nevaccinați sunt oameni cu o educație precara și nu ii interesează de ceilalți.
Este dacă vreți o atitudine antisociala și este specifica celor needucați suficient.

Tind sa cred, cu parere de rau ca sunteti prea multi avocati, cu o conceptie foarte proasta, cat si una gresita! Nu am o problema cu cei vaccinati sau cei nevaccinati, am o problema cu drepturile care se incalca si dumneavostra ca si avovat ar trebui sa cunoasteti legea, cam tine si de dreptul penal, care probabil l-ati facut pe la badea Ioan/Vasile ! Intr-adevar exista foarte multi din categoria dumneavoastra care prin cunostiinte si-au obtinut atat licenta cat si intrarea in barou( bineinteles cu banii cumparam tot dar nu si desteptaciunea,) . Daca erati stimate domn’ un avocat cu capul pe umeri ati fi raspund in mod direct referitor la intrebarea adresata, nu sa faceti poezie! Ca si bonus, poate ca intr-adevar sunt cei nevaccinati prosti , in mod indirect la cele spus de d-stra, dar d-stra sunteti lipsit de EDUCATIE!
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
Exorcitus68, utilizator

Alte discuții în legătură

Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)
Legalitatea certificatului verde Dacul G Dacul G Articolul 110 din CONSTITUȚIE spune că Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)