avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru flexibil pentru salariații bugetari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru flexibil pentru salariații bugetari pe durata doctoratului

Bună seara, aș dori să știu în baza cărui document legislativ: un salariat bugetar poate opta pentru un program de lucru flexibil/ personalizat (nu redus!), pe durata studiilor doctorale (în domeniul profesional).
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Maylla , utilizator 22:28, 21 Octombrie 2021
Codul Muncii
Art. 118
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.
Mulțumesc!
Așadar nu există un temei juridic pentru care angajatorul trebuie să ofere angajatului program flexibil. Doar dacă ambii sunt de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar salariat manolacheflorentina manolacheflorentina VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE ACT ADITIONAL LA CIM IN CARE ESTE PREVAZUT PROGRAM FLEXIBIL. AM SALARIATI CU 4 ORE IAR CEI DE LA ITM MIAU SPUS SA ... (vezi toată discuția)
Mama care duce copilul la gradinita, beneficiaza de un program adecvat din partea angajatorului? CRPO CRPO Exista vre-o lege cu referire la programul de munca al mamelor care isi duc copii la gradinita? Ma refer la orar. (vezi toată discuția)
Intrebare dascalumihaita64 dascalumihaita64 prin program variabil se intelege chemarea mea la munca la orice ora din zi si din noapte?! pe motiv ca nu-mi \"ies\" orele?!.....trebuie sa asteptam ... (vezi toată discuția)