avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-inchirieri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-inchirieri

Cum poate un SRL cu obiect de activitate - servicii medicale, sa inchirieze un spatiu avand in vedere ca acest SRL nu are voie sa aiba alta ativitate decat servicii medicale? S-ar putea incheia un contract de comodat intre SRL si administratorul societatii apoi administratorul sa incheie un contract de inchiriere cu o terta persoana?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:08, 7 Februarie 2008
Procedura descrisa de dvs. este corecta.
Ca sa inchiriezi un spatiu pe care il detii nu iti trebuie obiect de activitate in acest sens. Poate sa il inchirieze pur si simplu.
Inca ceva: daca s-ar face comodat, comodatarul nu ar putea incheia un contract de inchiriere decat daca se permite in contractul de comodat, intrucat acesta din urma e contract intuitu persoane, incheiat in considerarea calitatilor comodatarului.
Nu stiu cat de corecta e procedura cu comodatul.

Avand in vedere calitatea de comerciant, societate comerciala, nu se prea preteaza darea in comodat a unui spatiu. In mod normal societatea urmareste un profit, nu face acte de binefacere.

Pe de alta parte nu consider ca este necesar ca in obiectul de activitate sa fie cuprins si codul de inchirieri pentru a putea da spatiul in locatiune. Doar sa nu devina o activitate care sa caracterizeze profilul societatii.

Parerea mea : Puteti incheia un contract de inchiriere, o cauza determinanta a semnarii sale urmand a fi evitarea unor pierderi pentru societate rezultate din neutilizarea sa. Altfel, nu prea merge.
juristnet a scris:
Avand in vedere calitatea de comerciant, societate comerciala, nu se prea preteaza darea in comodat a unui spatiu. In mod normal societatea urmareste un profit, nu face acte de binefacere.

Comodatul poate fi un act de buna administrare. Decat sa tii un spatiu degeaba si sa platesti taxe, mai bine il dai cuiva, chiar gratis. Sincer nu vad un impediment atat de mare.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat - reformulare avas avas Buna ziua, Cat de tare poate sta in picioare in fata unui control,un contract de comodat prin care pun,ca SRL, la dispozitia unei alte societati un spatiu de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau inchiriere madalinap80 madalinap80 Buna ziua O pers juridica are in folosinta, cu un contract de comodat, de la o pers fizica, un spatiu comercial. Pers juridica doreste sa dea o parte din ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)