avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda figurare in mai multe carti de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda figurare in mai multe carti de imobil

Am primit amenda de la politia locala pentru neactualizarea domiciliului/rezidentei la adresa prietenelei mele. Eu m-am trecut de bunavoie la tabelul de cheltuieli pentru a nu fi discutii privind cheltuielile comune, inclusiv i-am prezentat administratorului CI pentru cartea de imobil. (pentru ca am petrecut mai mult de 15 zile intr-un an)
Am incercat sa explic politistului cum ca eu nu locuiesc acolo defapt dar mai dorm in weekenduri. Totodata eu majoritatea noptilor le dorm la adresa mea din buletin (proprietatea a parintilor mei) unde figurez si acolo in cartea de imobil. Deasemenea mai figurez la inca o carte de imobil, apartament proprietate personala, dar deocamdata nu este incalzit.
Pe scurt ce trebuie sa fac pentru a nu mai primi amenzi daca dorm mai mult de 15 zile in mai multe apartamente si apar in 3 carti de imobil, iar eu pot face maxim un flotant? (sunt tanar si dorm pe unde ma prind restrictiile de pandemie)
Cel mai recent răspuns: nucristi , utilizator 13:36, 25 Octombrie 2021
nu cred ca ati primit amenda pentru asa ceva! ...
nu cred ca ati primit amenda pentru asa ceva! ...
Nu are legatura in cate carti de imobil sunteti consemnat ,importa adresa unde locuiti mai mult de 15 zile/luna
Legea nr 196/2018 obliga asociatia de proprietari sa ia in evidenta de calcul cote lunare de intretinere orice persoana care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile /luna sau definitiv in imobilul de locuit in comun
Pe proces verbal s-a scris ca locuiesc acolo fara forme legale "respectiv nu si-a actualizat domiciliul/resedinta in termen de 15zile de la mutare." Faptele prevazute: Art. 19 alin 2, lit. b din OUG 97/2005 si sanctionata de art 43 lit b din OUG 97/2005. In toate imobilele sunt trecut atat la cartea de imobil cat si la intretinere.

~ final discuție ~