avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inscrierea in cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inscrierea in cartea de imobil

Avand in vedere obligativitatea cartii de imobil, completat cu legislatia privind domiciliul, resedinta si cartea de imobil si a faptului ca trebuie consemnate toate persoanele care au domiciliul la adresa imobilului, pentru calculul cotelor de intretinere pe numar de persoane se pun urmatoarele intrebari:
- cum se contabilizeaza persoanele care au domiciliul la adresa imobilului dar locuiesc in strainatate sau care locuiesc la tara sau in strainatate si in apartament locuiesc copii si nepotii.
In aceasta situatie cei care au domiciliul din cartea de identitate aceeasi cu cea de imobil, dar locuiesc la tara sau in strainatate cum justifica solicitarea scaderii de la cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:41, 6 August 2018
Buna!

In acest sens puteti consulta dispozitiile art. 30-39 ale Ordonanței de urgență nr. 97/2005 (republicată) -->[ link extern ] /
la calculul cotelor lunare de intretinere se introduc persoanele care locuiesc provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobil
Chiar daca in apartament locuiesc copii si nepotii proprietarului acestia se consemneaaza in cartea de imobil ,urmand ca in evidenta de calcul sa fie trecute efcetiv cate persoane locuiesc in acea luna in imobil
Justificarea scoaterii de la intretinere este nelocuitul o perioada mai mare de 15 zile/luna in imobil urmare concediului,detasarii sau locuitului la alta adresa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda figurare in mai multe carti de imobil nucristi nucristi Am primit amenda de la politia locala pentru neactualizarea domiciliului/rezidentei la adresa prietenelei mele. Eu m-am trecut de bunavoie la tabelul de ... (vezi toată discuția)
O cunostinta a mostenit un apartament de la tatal sau decedat ... alina_25 alina_25 O cunostiinta mostenit un apartament de la tatal sau decedat a facut succesiunea si in august a depus la sediul asociatiei copie dupa act mostenire si carte ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - cheltuieli de intretinere reptila reptila Daca intr-un apartament locuiesc mai multe persoane si nu sunt inregistrate la asociatia de proprietari a noastra, ei fiind inregistrati la o alta asociatie si ... (vezi toată discuția)