avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiză tehnică partaj terenuri.Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiză tehnică partaj terenuri.Bună ziua! Există pe rol un proces în care am cerut partajul ...

Bună ziua! Există pe rol un proces în care am cerut partajul terenurilor pe care le avem în proprietate comună din timpul căsătoriei. Pentru că eu am depus cererea pentru procesul de partaj, am fost anunțată de expertul tehnic să ne vedem pentru efectuarea expertizei terenurilor supuse partajului. Întrebarea mea este următoarea: Dacă eu nu cunosc exact locația terenurilor (extravilane), deoarece de acestea s-a ocupat altcineva începând de la cumpărarea lor inclusiv folosința..acea persoană care m-ar fi putut ajuta în acest sens a murit... cum voi putea face față la acest demers în privința expertizei în această situație, dacă eu nu știu să-i arăt expertului terenurile respective? Am doar actele respective. Menționez că fostul sot cu care am în proprietate terenurile nu vrea să coopereze si este in strainătate plecat.
Cel mai recent răspuns: Andreea3210 , utilizator 19:00, 26 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, la expertiza se convoaca de catre expert ambele parti in procesul de divort. Expertul trebuie sa depuna la dosarul cauzei confirmarile de primire a scrisorilor de convocare a destinatarilor (partile in proces).
Locatia terenurilor este cunoscuta la primarie si la OCPI. Va puteti adresa acestora.
Terenurile cumparate nu le-ati folosit/ dat in arenda ? Puteti afla de la arendasi care sunt terenurile.
Informatii de la OCPI obtineti de aici: [ link extern ]
Bună seara! Eu am fost la distanță mare de acele terenuri și am convenit împreună cu fostul sot înca de la cumpararea lor să se ocupe de ele tatal meu care a murit de cateva luni. Fostul sot este reprezentat de avocat la proces. Deci nici avocatul nu cunoaste locatia terenurilor. Terenurile se afla in extravilanul unui sat. Posibil ca cei de la primaria respectiva sa cunoasca locatia terenurilor in baza carora s-au platit impozite de catre cei care le-au avut in posesie. Va multumesc frumos pentru răspuns!
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
Andreea3210, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii false la notar. terenul nu este grevat de sarcini. sanctiune allex64 allex64 poate fi desfiintat un contract de vanzare cumparare teren extravilan, incheiat in mai 2006, daca in momentul semnarii actului de catre vanzator, acesta ... (vezi toată discuția)
Expertiza Alina irimia Alina irimia Ma confrunt cu următoarea problema: intr-un dosar de partaj succesoral, instanta a dispus efectuarea unei expertize. Expertul a venit pe teren, a văzut ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)