avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista posibilitatea, o anumita exceptie prin care o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista posibilitatea, o anumita exceptie prin care o persoana ...

Exista posibilitatea, o anumita exceptie prin care o persoana care are CIM pe perioada determinata si urmeaza sa ajunga la termenul de 36 luni, sa continue activitatea tot cu CIM pe perioada determinata?
De precizat faptul că persoana respectiva este angajata pe perioada unui proiect care depaseste 36 luni si nu se doreste trecerea angajatului pe perioada nedeterminata.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
Anca100000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anca100000 , utilizator 12:04, 29 Octombrie 2021
Da, exista prevedere legala in acest sens.

art.82 C.mun.
...
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

In speta, se pot incheia 3 c.i.m. pe durata determinata , unul de 36 de luni si 2 pentru perioade de maxim 12 luni fiecrare.
Multumesc pentru raspuns!
Persoana respectiva a fost angajata ca urmare a obtinerii unui concurs, in acest caz, ii incetam CIM pe durata determinata la data expirarii termenului și organizam alt concurs sau pur si simplu se face alt CIM ?
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2021
Anca100000, utilizator
Se inceteaza cim pe durata determinata la data expirarii termenului și se organizeaza alt concurs , daca sunteti din sectorul bugetar.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Unui angajat ii expira contractul pe durata determinata de 36 luni. Ce posibilitate are sa mai fie angajat la aceeasi firma, in afara celei de a i se incheia ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata - perioada nedeterminata baandreea baandreea Buna ziua. Care sunt din punct de vedere legal solutiile dupa ce o persoana incadrata pe perioada determinata a implinit cele 36 de luni conform Codului ... (vezi toată discuția)
Contract durata determinata 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a ma lamuri la urmatoarea intrebare : Cf. Copdului Muncii art 84 CIM pe per. determinata nu poate fi incheiat pe o per. mai mare de 36 ... (vezi toată discuția)