avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce implica iesirea din Asociatia de proprietari in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce implica iesirea din Asociatia de proprietari in ceea ce priveste impunerea hotararilor AGA?

Buna ziua,
Asociatia noastra de proprietari strange semnaturi pt izolarea termica a blocului(4 etaje, 2 scari, 40 ap.). Din motive medicale, nu pot fi de acord cu aceasta izolare, si nu sunt singura in aceasta situatie, as dori sa stiu daca retragerea noastra din Asociatia blocului inseamna ca hotararile AGA privind izolarea termica a blocului nu ni se pot aplica si, in fapt, daca vor izola blocul pe langa noi?!
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
Slavescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:49, 28 Octombrie 2021
Hotaririle AG se aplica tuturor proprietarilor, fie ca sunt sau nu membri in asociatie. Totusi, fiind o modernizare se aplica art. 51 din legea 196/2018.
Art.51
Adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste, cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricarei actiuni vizand modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent apartinand imobilului respectiv, adaugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de cladiri destinate folosintei comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu conditia ca ea sa fie conforma destinatiei condominiului, cu respectarea legislatiei in vigoare.
[ link extern ]
E nevoie de semnaturile a minim 2/3 din numarul total al proprietarilor, membri sau nu in asociatie.
Multumesc pt raspuns, desi nu era ce ne asteptam, dar am inteles ca pentru partea ce tine de plata acestor lucrari ar fi necesar acordul tuturor proprietarilor? Am votat de 4 ori nu pt placarea exterioara, insa s-au mutat proprietari noi si se pare ca acum vor obtine cele 2/3 necesare. Avem in asociatie persoane in varsta care nu stiu cum vor plati o suma despre care inca nu stim cat este, caci contractul se semneaza in alb, cu mentiunea ca aceste costuri se vor calcula la final si vor fi platite dupa 5 ani?! Chiar nu avem cum sa schapam de aceasta placare pe care nu ne-o dorim, mai ales in conditii de pandemie si incertitudine financiara?

Multumesc
Interesul dv de a iesi din asociatia d eproprietari nu genereaza decat micsorarea drepturilor
In calitate de simplu proprietar in condominiu va revin aceleasi obligatii ca in cazul restului membrilor proprietari
Conform disp L nr 196/2018 hotararile adunarilor generale se iau cu majoritatea voturilor participantilor,minoritatea urmand sa respecte hotararea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)
Votul a 2/3 sau jumatate plus unu ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea on intrebare, daca ma puteti ajuta: Sunt sef de bloc si trebuie sa schimbam conductele de scurgere-canalizare de la subsolul blocului. ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc cu 2 asociatii membrucom membrucom Buna ziua! Va scriu cu urmatoarea intrebare. Blocul nostru are 8 scari si este impartit in 2 asociatii. Ambele asociatii au depus dosare pentru reabilitare ... (vezi toată discuția)