avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Sunt manager al unui restaurant și din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Sunt manager al unui restaurant și din cauza restricțiilor ...

Buna ziua.
Sunt manager al unui restaurant și din cauza restricțiilor din ultima perioada vânzările au scăzut foarte mult. Ne vedem nevoiți să dăm concedii de odihna tuturor angajatilor. Când spun concedii de odihnă nu mă refer la foarte multe zile. Doar un angajat are 10 zile de concediu, restul având doar 4-6 zile. Ideea este că aceștia nu vor să își ia concediu de odihna deloc, deși, nu m fost niciodată neînțelegători cu ei. Li s-au dat Co când au dorit, chiar și de pe o zi pe alta, Daca nu au putut veni la munca, nu li s-a trecut absența, li s-au dat concediu de odihna. Am dat chiar și concedii de odihna suprapuse pt doua persoane, chiar daca asta a însemnat că managerul să muncească în locul lor, doar pt a le respecta drepturile și pt a fi oameni până la urmă. Nu mă erijez in ceva ce nu sunt, însă chiar le au fost respectate drepturile. Ideea este că ne-ar fi de ajutor că ei să își mai ia acele câteva zile de concediu de odihna. Exista un cadru legal prin care îi putem determina să își ia zilele de concediu rămase sau sa le dăm concediu fara plata? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: SALLAY CATALINA , utilizator 19:12, 1 Noiembrie 2021
Nu exista un cadru legal prin care îi puteti determina să își ia zilele de concediu rămase sau sa le dati concediu fara plata.
Cadrul legal este chiar Codul Muncii care prevede obligativitatea programarii si acordarii concediilor de odihna anual. Daca nu ati facut aceasta programare de comun acord cu angajatii Dvs. puteti sa incercati acum iar daca nu doresc se poate efectiv intra in diverse forme de somaj tehnic, mergand pana la suspendarea temporara a activitatii in una sau mai multe zile, ei fiind atunci clar avantajati sa isi ia zile platite, de CO cu 100%, mai apoi cu 75% de somaj tehnic si in ultima instanta concediu fara plata...inainte de a ramane si fara asigurari medicale odata cu incetarea contractelor. Daca le prezentati astfel situatia ar trebui sa inteleaga si sa aleaga...in barca sau pe langa...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Somaj tehnic, daca nu vor concediu de odihna. Suspendati CIM pana la 31.12.2021, somaj tehnic si iau 75% din salarul de incadrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere co pt anul trecut seby_red_dogg seby_red_dogg Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca stiti cumva vreo reglementare noua prin care se spune ca nu mai trebuie intocmita cerere pentru concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic narcisa07 narcisa07 Am o prietena, angajata la o societate care a inceput sa-si trimita salariatii in somaj tehnic (75%), dar ii cheama totusi la munca platindu-i cu 75%. I-am ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic marinmagda18 marinmagda18 Buna ziua ma numesc Magda Marin si am si eu o intrebare ce implica somajul tehnic.Firma unde lucreaza sotul meu de pe 12 oct 2009 pana pe 30 oct 2009 a dat ... (vezi toată discuția)