avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun vandut intimpul procesului de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun vandut intimpul procesului de divort

buna ziua. am nevoie de un sfat competent in urmatoarea chestiune:in 18 februarie 2009 am depus divort iar undeva prin iunie tot 2009 am suspendat dosarl in speranta de impacare cu sotul. el in schimb a profitat de suspendarea dosarului si a vandut masina bun comun luat pe timpul casatoriei, in 2008.in contractul de vanzare cumparare facut cu cumparatorul a scris ca masina a fost vanduta cu 1000 de euro, iar ea valoreaza 8000 de euro. divortul s-a pronuntat pe 5 octombrie, iar acum vazand ca sotul meu are evidenta intentie de a ma lasa doar cu credite si datorii as vrea sa stiu daca pot sa contest cumva actul respectiv, si cum as putea sa recuperez o parte din bani.as avea mai multe de spus, dar as fi multumita sa primesc sfat doar pentru atat, si daca se merita sa cheltui bani pentru un proces de partaj avand in vedere ca eu am ramas si cu fetita in intretinere si multe altele.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ancutub , utilizator 16:34, 11 Ianuarie 2010
intrucat masina a fost vanduta in timpul casatoriei, opereaza prezumtia mandatului tacit. astfel incat , pt. instrainarea acestui bun comun, nu era nevoie de acordul in mod expres si al dvs.
doar daca s-ar fi vandut un bun imobil, nu era posibil a se efectua acte de dispozitie fara consimtamantul ambilor coproprietari.

in ceea ce priveste costurile unui proces de partaj : taxa de tb. in cuantum de 3% din valoarea partajabila + onorariu avocat + taxa expertiza.
multumesc mult pentru mesaj. sa inteleg ca totusi perioada cat a fost suspendat dosarul a fost o perioada in care intr-adevar a putut sa profite fostul meu sot si sa vanda masina fara sa se teama ca totusi voi putea contesta ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bun in timpul procesului de divort ancutub ancutub va rog sa imi dati un sfat. am terminat procesul de divort in luna octombrie 2009.procesul l-am inceput in februarie 2009 iar in luna iunie eu am suspendat ... (vezi toată discuția)
Partaj Coco_luca Coco_luca Sunt in proces de partaj cu fostul sot. In timpul casatoriei (pe langa alte bunuri) am cumparat un apt pe care l-am vandut in 2006, banii rezultati fiind ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina fara partaj?! michael78 michael78 Divortul s-a terminat acum 2 luni.In timpul casatoriei am cumparat o masina Volkswagen care acum pe piata second valoreaza 5000 eur si care a apucat la mine.Eu ... (vezi toată discuția)