avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare bun in timpul procesului de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare bun in timpul procesului de divort

va rog sa imi dati un sfat. am terminat procesul de divort in luna octombrie 2009.procesul l-am inceput in februarie 2009 iar in luna iunie eu am suspendat dosarul in speranta ca ne vom impaca pentru copil, dar sotul meu, imediat ce am suspendat a vandut masina in valoare de 9000 de euro.a facut o vanzare de ochii lumii ca sa zic asa, masina in contract de vanzare- cumparare figureaza ca vanduta cu suma de o mie de euro. pot sa mai fac ceva? l-am lasat pe sotul meu sa ma fure in ultimul hal, necrezand ca va fi capabil de atatea, dar nu mai pot. mie mi-a lasat sa platesc un credit pe care l-am facut pe numele meu, iar el s-a folosit de bunurile cumparate cu creditul. am vreo sansa sa atac ceva in instanta?
Cel mai recent răspuns: ancutub , utilizator 14:32, 11 Ianuarie 2010
Din pacate, bunurile comune mobile se pot instraina doar de unul din soti, fara acceptul celuilalt. Doar imobilele nu se pot vinde fara semnatura celuilalt sot.
Pentru motive temeinice insa, se poate cere partajarea bunurilor comune si in timpul casatoriei; aici, va veti lovi de o alta problema si anume: costul unui astfel de proces.
Bine e sa ajungeti la un compromis ca doi oameni maturi: divortul, daca relatia nu mai functioneaza si impartirea de comun acord a bunurilor obtinmute in timpul casatoriei.
in primul rand multumesc pentru mesaj.divortul s-a pronuntat pe 5 octombrie 2009.fostul sot a vandut masina in iulie 2009 in timp ce eu suspendasem procesul de divort.vreti sa spuneti ca o data vandut nu mai am nici o sansa sa contest cumva vanzarea respectiva?la o intelegere cu fostul sot nu se mai poate ajunge din moment ce eu am suspendat dosarul in speranta ca ne vom intelege iar el a profitat de acest lucru si a vandut masina.eu am facut credit de nevoi personale pentru masina, eu raman cu toate datoriile din acest motiv caut un sfat aici si nu la avocat direct, pentru ca nu imi mai permit sa pierd bani.multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun vandut intimpul procesului de divort ancutub ancutub buna ziua. am nevoie de un sfat competent in urmatoarea chestiune:in 18 februarie 2009 am depus divort iar undeva prin iunie tot 2009 am suspendat dosarl in ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta valabilitatea unui contract de vanzare-cumparare? Oana Codrescu Oana Codrescu Am divortat in decembrie 2008 ,iar de anul trecut (septembrie 2008) sunt in proces de partaj cu fostul. La al IX - lea termen a venit cu un contract de ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj ContSters419284 ContSters419284 buna ziua, Ma poate sfatui cineva cu privire la o prblema de partaj? am divortat dar nu am facut partajul iar fosta sotie a vandut autovehiculul pe care l-am ... (vezi toată discuția)