avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut la notar un act cu abitatie viageră unuia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut la notar un act cu abitatie viageră unuia dintre cei ...

Am făcut la notar un act cu abitatie viageră unuia dintre cei doi copii ai mei,pe casă părinților mei, pe care am renovat-o,singura .Mama mea este proprietară până la decesul acesteia,după eu voi fi,iar după moartea mea întra fiul meu cu drepturi depline!. Întrebarea mea este:pot sa stric acest act fiului meu?
Acesta după ce am terminat casă, si am terminat banii, imi face viața un calvar,ori de câte ori prinde ocazia!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:08, 26 Noiembrie 2022
Fiul meu,îmi stingă că nu am nici un drept să stau în casă, că am fost proasta și am făcut toate actele pe numele lui,chiar și autorizația de construcție, că mi-a zis,la vremea respectiva, să le trec direct pe numele lui, ca să nu mai alerge și el după moartea mea!
Menționez, că eu mai am un fiu,cu handicap, pe care vrea să-l dea afară din casă, ia dat termen o săptămână să-și găsească chirie și să elibereze camera!Vine peste noi și ne amenință, că ne da afară!,că nu pot să mai stric actul, si ce dacă am făcut eu casă,n-am nimic pe numele meu!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, daca vreti sa pricepeti ca il puteti evacua pe el sa nu va mai deranjeze, bine, daca nu.... stati asa in teroare si gata
Contract de vânzare-cumpărare cu abitatie viageră!Eu sunt titular de abitatie viageră!

gi-jane2 a scris:

actul ala cum de numeste, ce ati semnat exact ?

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, doamna si v-am explicat ca dvs avand drept de abitatie viagera, puteti alege sa locuiti singura sau cu cine vreti cu fiul bolnav, cu mama), iar nudul proprietar- fiul cu gura mare sa admire usa pe dinafara.
iar ca sa nu mai urle, ameninte sa cereti si ordin de restrictie, si astfel nu mai trece nici pe langa poarta.
problema va fi ca dupa decesul dvs, fiul cu handicap va putea fi evacuat, numiti un tutore pt el prin testament ca daca nu are venituri, sa ceara pt el pensie de la fratior.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Bună ziua!L-am dat în judecată și am câștigat în primă instanță,,evacuare executorie ",acesta a făcut apel,s-a mutat dosarul în alt tribunal și a câștigat, are dreptul sa stea cu mine în casă!
Ce pot sa mai fac?

gi-jane2 a scris:

doamna, daca vreti sa pricepeti ca il puteti evacua pe el sa nu va mai deranjeze, bine, daca nu.... stati asa in teroare si gata

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Am drept de abitație într-un apartament deținut în cote de egale, de el și de fiul meu. În caz de deces al lui, eu mai am drept de abitație? Stella63 Stella63 Concubinul meu detine jumatate din apartament iar fiul meu jumatate .In urma decesului concubinului sora lui este mostenitoare , eu am drept de abitatie pe ... (vezi toată discuția)