avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, de curand am achizitionat un teren si am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, de curand am achizitionat un teren si am inceput sa ...

Buna ziua, de curand am achizitionat un teren si am inceput sa ne facem proiectele pentru bransamente. Pe aceasta strada exista retea de apa canal care din spusele de la primarie este proprietate privata pe drumul public. In procesul de de proiectare ni s-a cerut sa obtinem acordul persoanei care a facut lucrarea initiala, chiar daca aceasta se afla la 80 de metri de noi. Persoana in cauza de cere 4000 de euro pentru a ne da acordul de bransare. Exista temei legal pentru o astfel de actiune? Daca da, atunci ar trebuie sa facem un contract pentru a nu mai avea probleme in viitor?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sc_oana , utilizator 16:01, 3 Noiembrie 2021
Bună ziua

Dacă vecinul a fost cel care a suportat inițial investitia privind reteaua de apă atunci trebuie să îi achitați cotă parte din investiție.
Solicitați de la vecin contractul privind investiția iar apoi din acea sumă achitați partea dumneavoastră prin intermediul unui notar care să ateste că ați achitat.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare utilitati radubajan radubajan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu cum se poate rezolva. 1. Am achizitionat un teren pentru constructie. 2. Toate actele inclusiv ... (vezi toată discuția)
Dreptul la utilitati Cristi_Csibi Cristi_Csibi Buna ziua, Scriu acest mesaj deoarece nu stiu ce sa mai fac pentru a solutiona o autorizare de catre consiliul Judetean Tg-Mures pentru bransarea la reteaua ... (vezi toată discuția)
Bransare retea electrica pentru chirias primarie in zona istorica InaBucur InaBucur Este vorba despre o casa cu mai multe apartamente, 2 proprietari persoane fizice si al treilea proprietar Primaria, care a inchiriat, casa situandu-se intr-o ... (vezi toată discuția)