avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am o intrebare-problema, lucrez la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am o intrebare-problema, lucrez la o agenție de pariuri/aparate, ...

Buna ziua! Am o intrebare-problema, lucrez la o agenție de pariuri/aparate, cu contract de munca de aproximativ 4-5 luni, azi au hotărât șefii cei mai mari că vor să închidă locația unde lucrez, mâine ar trebui sa ne întâlnim sa semnez demisia, nu mi se pare foarte normal sa ne anunțe de pe o zi pe alta că rămânem fără job, am incercat sa vorbesc cu ei dar nu au nici cel mai mic intereses să vorbească cu mine. Are sens sa fac ceva sau ar trebui sa semnez demisia și aia ii???
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:21, 7 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

4. Lasati-l pe angajator sa aibă inițiativa încetării c.i.m.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu acceptați sub nici o forma,practic acceptând le ușurați situatia.Refuzand puteti sa contestati in instanța dacă desfacerea cim este nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi ... Ioana Gliga Ioana Gliga Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi dau demisia de la locul de munca dar nu sunt de acord sa mai merg din cauza ca nu se respecta ... (vezi toată discuția)
Angajat ronal ok tdd ronal ok tdd bună ziua. Mă numesc marius am 17 ani si lucrez la kfc. Am sunat directorul sa ii spun ca nu pot veni 4 zile nu prea a fost de acord dar eu am facut o. ... (vezi toată discuția)
Impunere note interne alinushaali alinushaali buna seara, lucrez la o societate de cativa ani buni, se lucreaza in 2 ture, cu o gestiune destul de mare. ni s-a impus o nota interna prin care noi trebuie sa ... (vezi toată discuția)