avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce modalitate legala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce modalitate legala de amanare ...

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce modalitate legala de amanare a unei succesiuni de catre sotul/sotia ramasa in viata exista. Tatal meu casatorit a doua oara are doi mostenitori, la fel si sotia acestuia. Sotii doresc sa stie daca se poate face un testament in asa fel incat sa se protejeze unul pe celalalt si succesiunea bunurilor sa se faca doar dupa decesul amandurora. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 8 Noiembrie 2021
Și care ar fi motivul așteptării sa decedeze și soțul supraviețuitor?
E o taraganare de natura sa complice lucrurile pentru moștenitori, iar costurile sa fie mai ridicate.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot lasa prin testament drept de folosinta ( uzufruct) a bunurilor, sotului.
mergeti la un avocat sa va ajute cu intocmirea testamentului, sa ii ziceti ce bunurie aveti si cum le vreti impartite, unde sa locuiasca sotul etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct care sa fie valabil dupa decesul proprietarului giant112 giant112 Buna ziua Este posibil sa fac un Uzufruct pe casa,persoanei cu care stau dar acesta(uzufructul) sa intre in vigoare dupa decesul meu ? Daca intre timp ma si ... (vezi toată discuția)
Locuinta comuna proprietate personala wazz wazz buna ziua sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire freeanifer freeanifer Atit eu cit si sotia suntem mostenitorii unici ai cite unui apartament. Ce cota din apartament mostenim fiecare , din apartamentele descries , avind in vedere ... (vezi toată discuția)