avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Participare fizica la cursuri conditionata de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Participare fizica la cursuri conditionata de procentul de vaccinare al personalului didactic

Buna dimineata,
Care este opinia specialistilor cu privire la conditionarea desfasuratii fizice a orelor de curs de procentul de vaccinare din unitatile de invatamant si care ar fi caile legale pentru a schimba aberatiile legale?
Cred ca stim toti ca aceasta hotarare a fost luata pentru a plasa responsabilitatea santajului pe parinti. Ministerul nu are cum sa oblige personalul didactic sa se vaccineze din pacate asa ca ingradeste dreptul la educatie al copiilor.
In plus un educator care face activitati online cu copiiii 2-3 ore pe saptamana este platit integral ca atunci cand sta 5-6 ore cu aceiasi copii la gradinita iar un parinte care, fortat de libertatea de a nu se vaccina a personalului didactic, sta acasa cu copilul va primi doar 75% din salariu.
De unde am putea incepe cu contestarea acestor aberatii?
Am facut o cerere la conducerea gradinitei/inspectoratul judetean ca sa reia cursurile in format fizic si sa testeze educatorii nevaccinati dar stiu ca e un demers inutil de fapt, face doar scandal in presa/public.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
Dana Posta, utilizator

Alte discuții în legătură

Impartirea copiilor din doua clase pe criterii ce tin de dreptul la sanatate andreya_dj andreya_dj Buns seara. Avem o problema intr-o clasa care e formata de anul trecut. suntem in clasa 1 si ne-au venit colegi noi in clasa..(copii care nu au frecventat 1 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre ... Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre fundamentale! In primul rand, se poate ca eu ca persoana fizica, fara a termina domeniul de ... (vezi toată discuția)
La început de drum... Alexa_Lina Alexa_Lina Buna seara, As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii). Mentionez ca sunt suplinitor la o ... (vezi toată discuția)