avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societatea a intrat pe lista marilor contribuabili in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societatea a intrat pe lista marilor contribuabili in 2021,

Buna ziua !
Daca o societate a intrat pe lista marilor contribuabili in 2021 ,
1. care este data la care are obligatia intocmirii dosarului preturilor de transfer ?
2,care este termenul pentru depunerea raportului SAF-T ( declaratia 406 ) ?
Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:25, 9 Noiembrie 2021
1. Doasarul preturilor de transfer se intocmeste cf Ordin 442/2016 . Termenul de
întocmire a dosarului preţurilor de transfer este termenul legal stabilit pentru depunerea
declaraţiilor anuale privind impozitul pe profit, pentru fiecare an fiscal. ( pt 2021 este 25.03.2022 )

2. Termenul limita pt depunerea raportului SAF-T pt luna de raportare IAN 2022 este 31.07.2022 ( se da un termen de gratie de 6 luni ) , altfel era 28.02.2022.
Legat de dosarul preturilor de transfer , nelamurirea mea era legata de anul pentru care trebuie sa-l intocmim. Daca suntem pe lista marilor contribuabili incepand cu 01,01,2022 , primul termen pentru noi ar trebui sa fie 25,03,2023 , nu ?
Multumesc !
da exact asa cum am citat din textul de lege mai sus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mari contribuabili expertmind.is expertmind.is Societate care a trecut de la 01.01.2022 la mari contribuabili. Din legislatie am inteles 3 obligatii: -Declaratia 406 - Raportarea fisierului standard de ... (vezi toată discuția)
Stiti cumva daca s-a amanat termenul si pentru obligatia de raportare active? diana.ionescu diana.ionescu Buna ziua! stiti cumva daca s-a amanat termenul si pentru obligatia de raportare active an fiscal 2021 – 2022 (pentru perioada ian – martie 2022): 28 ... (vezi toată discuția)
Termen intocmire dosar preturi de transfer ionela11 ionela11 Care sunt contribuabilii care au obligația întocmirii anuale a dosarului prețurilor de transfer?...ce conditii trebuie sa intruneasca? in cat timp trebuie ... (vezi toată discuția)