avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament-Buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, As ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament-Buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, As vrea sa fac testament ...

Buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, As vrea sa fac testament sa nu las nimic là frati mei, si nici lui mama deoarece le da lor tot ,este posibil sau frati sau mama tot vor avea dreptul, multumesc Raluca
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
Ralujossi, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:58, 9 Noiembrie 2021
Da, daca nu aveti parinti in viata, copii in viata sau sot, nu aveti mostenitori rezervatari, ceea ce inseamna ca daca incheiati un testament prin care dispuneti ca o anumita persoana sa mosteneasca intreaga dumneavoastra avere, tot ce aveti va fi mostenit de acea persoana iar fratii dumneavoastra nu vor mosteni nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Puteți face testament în favoarea uneia sau mai multor persoane, situație în care la decesul dvs. va fi incidentă succesiunea testamentară. Prin urmare, frații dvs. nu vor dobândi nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In cazul in care perfectati un testament, fratii nu sunt mostenitori rezervatari, asa incat sa conteste acest act.

Testamentul poate fi incheiat in fata notarului public.

Daca este olograf, acesta trebuie scris, datat si semnat de mana testatorului.

Aveti posibilitatea de a perfecta un contract de intretinere, cu dreptul de uzufruct viager, in ipoteza in care doriti ca o terta persoana sa va sprijine, sa va asigure subzistenta.

Obligatia de intretinere va fi detaliata in contract.

daca mama va mai fi in viata la data decesului dvs, poate ataca acel testament pe motiv ca ii incalca rezerva succesorala.
Multumesc pentru raspuns,dar daca mama mea va trai la data decesului meu are dreptul....si cat la suta are dreptul mama,va multumesc inca o data.Raluca

Alte discuții în legătură

Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)