avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Un ONG poate face sponsorizare catre un alt ONG?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Un ONG poate face sponsorizare catre un alt ONG?

Buna ziua,
Un ONG poate face sponsorizare catre un alt ONG?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:09, 31 Ianuarie 2022
Buna seara,
Da,este posibilă sponsorizarea. Ong ul care sponsorizeaza poate scade 20% din impozitul pe profit datorat ,in varianta in care datorează impozit din desfășurarea de activități economice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate, dar are sens sa faca sponsorizare nu donatie, doar daca statutul nu ii permite sa faca acel transfer ca donatie si / sau are un interes dpdv fiscal in sensul ca desfasoare activitate economica si a depasit plafonul peste care e obligat sa achite impozit pe profit ( ca sa poata acorda sponsorizarea din impozitul pe profit datorat- in limitele legale in acest sens)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare de catre un ong catre alt ong in alta tara(non-ue) office@b office@b Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - exista posibilitatea ca un ONG inregistrat in Romania sa poata face o sponsorizare catre un club ... (vezi toată discuția)
Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Bursa pentru o mica gimnasta (sponsorizare) andrecris andrecris Care e procedeul legal pentru obtinerea unei burse pentru o mica gimnasta careia scoala ii da recomandare? Cui trebuie sa ne adresam, exista formulare tip, se ... (vezi toată discuția)