avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Multumesc anticipat pentru raspuns, va ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Multumesc anticipat pentru raspuns, va deranjez cu ...

Buna ziua,

Multumesc anticipat pentru raspuns, va deranjez cu aceasta situatie:

Sotul are poprire la angajator pentru un credit vechi. Salariul il ia cash, nu pe card. A primit la serviciu hotararea de poprire si i se va opri 30 la suta din salariu.
Indemnizatia copilului nostru cu handicap, o ia cash prin caserie cu buletinul. Intrebarea este daca executorul ii va popri si indemnizatia, sau nu va fi afectata fiind dreptul copilului?
Cardurile sigur sunt blocate, nu le-a mai verificat sotul. Ce se intampla cu indemnizatia copilului, de handicap? O ia tot intreaga. Valoarea ei este de 1367 lei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: eduard77 , utilizator 10:19, 10 Noiembrie 2021
Buna ziua,
Teoretic, nu ar trebui sa se faca poprire si pe indemnizatia copilului.
Dar, daca se intampla asa ceva, sotul va trebui sa formuleze contestatie la executare.
Deci chiar daca ia cash indemnizatia copilului, de la caseria directiei de asistenta sociala, se poate pune poprire?
Indemnizatia banuiesc ca este raportata la anaf ca si venit. Pai daca i se pune poprire pe indemnizatia de handicap inseamna ca directia de asistenta sociala ar trebui sa fie instiintata, si atunci cand ridica cu buletinul suma, sa ii dea mai putin nu?

Creditul este facut inainte de incheirea casatoriei noastre civile, eu nu sunt parte din credit, nu am semnat. Pana unde poate merge executorul? Poate sa imi puna si mie poprire pe carduri? Mentionez ca nu avem bunuri pe numele nostru, nu avem casa, masina, nimic. Decat sotul are creditul facut inainte de casatorie. Multumesc
buna ziua, conform codului fiscal nu are voie sa va puna poprire pe pensia de handicap, este un ajutor de la stat si nu un venit salarial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului executata Sergiunn48gt Sergiunn48gt Buna ziua. Am o intrebare. Sotia are o poprire pe cont iar azi cand a intrat indemnizatia de cresterea copilului a fost blocata toata suma. E normal sa ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie handicap grad 1 de 1600 ron Bilciu Liviu Bilciu Liviu Pensia de handicap a mamei este gradul 1 grav cu asistent personal, pensia de handicap este de 1600 de lei. si de luna aceasta executorii judecatoresti Golt ... (vezi toată discuția)