avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Care este activitatea care se trece in situatiile ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Care este activitatea care se trece in situatiile financiare la activitatea preponderenta?

La o firma care realizeaza 90% venituri din comert cu piese pentru autovehicule si 10% din constructii, obiectul principal de activitate din act constitutiv si certificat de inregistrare fiscala este lucrari de constructii rezidentiale. Care sunt consecintele pentru ca nu corespunde cu realitatea obiectul principal de activitate? Care este activitatea care se trece in situatiile financiare la activitatea preponderenta?
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:18, 11 Noiembrie 2021
Tocmai de asta s-a introdus in situatiile financiare obligatia de a trece codul CAEN privind activitatea preponderentă efectiv desfăşurată. Pentru ca de exemplu puteti in ultima luna din an sa realizati venituri majoritare pe alt cod CAEN decat cel din CUI. Deci la cod CAEN privind activ. preponderentă efectiv desfăşurată se va trece codul CAEN pe care ati realizat majoritatea veniturilor.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2021
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen se trece in bilant,cel principal sau cel preponderent? carmenbn carmenbn Un SRL are,conform actelor constitutive,un obiect de activitate principal si mai multe secundare.Activitatea pe care o desfasoara preponderent apartine unuia ... (vezi toată discuția)
Completare bilant Carpa Carpa Buna ziua, a) Daca firma a obtinut anul acesta venituri doar pe CAEN secundar (autorizat la ONRC ), ce CAEN se declara in bilant la: 1. activitate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un srl cu cod caen principal 4120-lucrari de constructie ... sofia-mariaM sofia-mariaM Bună ziua! Am un srl cu cod caen principal 4120-Lucrari de constructie clădiri,dar mai am autorizat toate codurile caen de constructii inclusiv dezvoltarea ... (vezi toată discuția)