avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intermediere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intermediere

Buna seara.As dori sa stiu daca pe firma care am deschiso de curand cu codul caen 4661 pot taia factura cu precizarea -intermediere in comertul cu diverse produse daca acesta se afla pe statut la activitati secundare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:56, 26 Mai 2014
Puteti desfasura orice activitate aveti in actul constitutiv. Dar obiectul principal trebuie sa arate de unde obtineti veniturile majoritare.
Puteti sa aveti ...n...obiecte secundare in actul constitutiv, daca nu sunt autorizate nu le puteti desfasura.
La infiintare, singurul obiect autorizat este de regula obiectul principal.
Autorizarea se face prin depunerea la Registrul Comertului a unei declaratii pe propria raspundere, semnata de asociatul sau de administrator, din care sa rezulte ca sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia-tip.In declaratie se trec numai acele activitati (cu codurile CAEN aferente) pe care societatea intentioneaza sa le desfasoare efectiv la sediu sau la punctul de lucru declarat, sau in afara acestora, alese dintre activitatile prevazute in actul constitutiv.

Ori de cate ori intervin modificari fata de activitatile inscrise in declaratia-tip (renuntare sau adaugare de activitati), societatea va depune la Registrul Comertului o noua declaratie de autorizare obiecte activitate, corespunzator modificarilor intervenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare obiect de activitate Samoilatraian Samoilatraian Buna seara Am depus cerere pentru preschimbare certificat recodificare cod caen si certificat constatator. Intre timp societatea nu mai desfasoara ... (vezi toată discuția)
Actele necesare autorizarii unei activitati secundare Biara Biara de ce acte am nevoie pentru autorizarea unui obiect de activitate secundar (este cuprins in actul constitutiv al societatii), am inteles ca pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 O firma care este autorizata pt codul CAEN trecut la obiectul principal de activitate , poate sa desfasoare si alte obiecte de activitate trecute la obiecte ... (vezi toată discuția)