avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca cineva mi-a dat spre folosinta timp de 2 ani un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca cineva mi-a dat spre folosinta timp de 2 ani un bun care ...

Daca cineva mi-a dat spre folosinta timp de 2 ani un bun care era in incredintarea lui (valoarea de piata fiind de noua undeva la 500 lei), ulterior m-am certat cu persoana respectiva si timp de peste 6 luni nu am mai vorbit cu ea si nu am mai avut contact cu ea, si mi-ar face abia acum reclamatie pe motiv de furt, desi nu mi-a solicitat bunul inapoi, poate dovedi ca este furt?
Asa oricine poate spune despre oricine daca are un bun de-al sau ca i-a furat ceva, ma gandesc.
Eu nu am nicio problema sa inapoiez bunul daca mi l-ar cere.
Dar daca prin absurd ar reusi sa obtina marturie de la tertul care i-a incredintat bunul ca i l-a vandut? Poate sa ma acuze de furt?
Mentionez ca nu exista acte pentru acel bun, nici de inchiriere, nici de achizitie, poate tertul sa aiba factura. Dar eu am conversatii pe Facebook prin care mi-a zis ca pot sa ma folosesc de bun.
Multumesc pentru pareri.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 13:23, 11 Noiembrie 2021
Poate fi vorba de infractiunea de abuz de incredere si nu de furt.
Mulțumesc pentru răspuns. Dar nu ar trebui să dovedească că mi l-a cerut înapoi? Pentru că asta chiar nu s-a întâmplat. Și mai mult decât atât, nu trebuie să dovedească că este proprietarul bunului? Așa pot să dau și eu oricui un bun spre folosință și dacă mi se năzare, peste câtva timp să-i fac plângere la poliție pentru abuz de încredere sau furt, deși nu l-am cerut înapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau abuz de incredere? george666 george666 In urma cu un aproximativ un an de zile mama mea a achizitionat un laptop(cu factura) pe care i l-a incredintat spre folosinta concubinei mele cu care locuiam ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si furt MaDaAlina MaDaAlina In vara lui 2016 am dat masina unei cunostinte sa o duca mai departe la reparat. In cateva etape am schimbat bateria, uleiul, anvelopele etc, asta sub ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma acuze daca refuz sa-i inapoiez banii? crinutzik crinutzik buna am si eu o intrebare.Acum 2 saptamani am primit niste bani de la o persoana. Acum aceea persoana ma preseaza sa ii inapoiez banii si daca nu o fac ma ... (vezi toată discuția)