avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă acum un an am primit o donație de la mama mea, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă acum un an am primit o donație de la mama mea, un teren ...

Dacă acum un an am primit o donație de la mama mea, un teren extravilan, pot să-l înstrăineze fără a plăti taxe suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Puiu1958@ , utilizator 19:25, 12 Noiembrie 2021
Cum vreți sa îl înstrăinati mai exact (vânzare, donație, întreținere, renta viageră)?
La ce va referiți prin "taxe suplimentare "?
Daca asta intrebti de fapt, cata vreme ati primit terenul prin donatie (si, important e ca nu prin vanzare), puteti sa il instrainati in orice mod doriti (respectand prevederile legii 17/2014, daca alegeti sa vindeti), fara sa platiti impozitul prevazut de legea 17/2014 (ati fi platit acest impozit numai daca ati fi dobandit imobilul prin cumparare).
Articolul 4^2
(1) Terenurile agricole situate în extravilan se pot înstrăina, prin vânzare, înainte de împlinirea a 8 ani de la cumpărare, cu obligația plății impozitului de 80% pe suma ce reprezintă diferența dintre prețul de vânzare și prețul de cumpărare, în baza grilei notarilor din respectiva perioadă.
Vanzare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan buna ziua, in urma cu 1 an, mama mea ... Maria-BiancaT Maria-BiancaT Vanzare teren extravilan Buna ziua, In urma cu 1 an, mama mea a dobandit o parte din suprafata unui teren extravilan prin vanzare. Doresc sa fac vanzare ... (vezi toată discuția)
Legea 247/2005- renta viagera dorinacon dorinacon Buna seara. Va rog frumos sa imi explicati din continutul legii 247/2005 titlul \\" renta viagera\\"si a altor norme privind aceasta, cand beneficiez ( in ce ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face schimb de terenuri după ce au fost emise certificatele de moștenitor, astfel încât și în acte să se producă transferul de proprietate? andrei_70 andrei_70 In urma decesului parintilor se dezbate succesiunea si fiecare copil primeste prin partaj voluntar partea sa din mostenire. Dupa cativa ani cele 2 surori vor ... (vezi toată discuția)