buna, am si eu o problema, locuiesc impreuna cu prietena mea si cu mama mea intr-o casa cu 3 camere, baie, bucatarie. datorita mai multor certuri mama mi-a zis sa plec din casa ei! intrebarea mea este: legal are voie sa ma dea afara din casa? daca nu, care este legea care imi confera dreptul de a locuii in continuare?
va multumesc!
Studiati?N-ati implinit inca 26 de ani ?
Atunci mama dumneavoastra este obligata sa va intretinere, fie ca-si indeplineste aceasta obligatie prin sume de bani ,fie in natura , prin plata unei pensii .
Situatia nu e aceeasi in ceea ce o priveste pe prietena dumneavoastra :)
Casa cumparata in anul 1991 , a fost cumva cumparata cu banii obtinuti in urma vanzarii locuintei -bun comun al parintilor dvs.? fiindca de pe urma tatalui aveati si dvs. dreptul la mostenire, ati dezbatut succesiunea ? Daca in suma cu care a fost achizitionata noua casa se includ si banii obtinuti pe un alt imobil ,din care si dvs. va revenea o cota-parte, consider ca aveti drept de a locui acolo.
Atat timp ce mama este proprietarul casei poate sa dispuna dupa bunul plac ce acest imobil.
Si daca nu va intelegeti ea poate cere evacuarea dvs din casa. Poate ar trebui sa aveti o discutie serioasa cu mama .
Oricum, bunurile pe care le-ati achizitionat dvs va apartin. Trebuie doar sa faceti dovada ca dvs le-ati achizitionat.